Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020 Nieuws
Nieuws

Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020

Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020
Titelstrijd tussen Tyson Fury en Anthony Joshua eind 2020

Promotor Eddie Hearn mikt er op dat Anthony Joshua en de Britse zwaargewicht rivaal Tyson Fury elkaar in november of december van dit jaar zullen treffen.

Na de opmerkelijke overwinning van Fury op Deontay Wilder het afgelopen weekend, is het gesprek meteen overgegaan op een potentiële confrontatie tegen Joshua. Wilder zal echter een rematch-clausule met Fury activeren en een gevecht in de zomer willen tegen het Britse zwaargewicht.

Hearn heeft Fury verteld dat hij zich moet 'haasten' en Wilder opnieuw moet verslaan, zodat hij een confrontatie met Joshua kan opzetten, die extreem populair zou zijn bij het Britse publiek. "Boksfans willen het derde gevecht tussen Fury en Wilder niet."

Het gevecht der gevechten

"Ze hebben nu 19 ronden in total tegen elkaar gebokst, Wilder heeft waarschijnlijk drie van hen gewonnen en in het laatste gevecht werd hij gesloopt. Maar ik begrijp de contractuele positie. Hij heeft wel recht op een rematch-clausule,"zegt Hearn.

Ondertussen staat Joshua voor een verplichte verdediging van zijn WBA-, IBF- en WBO-titels tegen Kubrat Pulev en kijkt Hearn al vooruit naar een super clash "Hopelijk kan Fury, Wilder uit de weg ruimen en kunnen we Joshua vs Fury in november of december dit jaar voor elkaar krijgen," zegt Hearn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws