Regels gevecht tussen Mayweather en Nasakawa bekend gemaakt - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Regels gevecht tussen Mayweather en Nasakawa bekend gemaakt

Regels gevecht tussen Mayweather en Nasakawa bekend gemaakt

Floyd Mayweather en Tenshin Nasukawa tijdens de persconferentie (screenshot YouTube)

Een van de meest gestelde vragen rondom het aankomend gevecht tussen Floyd Mayweather en Tenshin Nasukawa is eindelijk voor een groot deel beantwoord.

De regels van het aankomende gevecht werden donderdag vrijgegeven door het  Mayweather’s Swanson Communications. Zowel Mayweather als Nasukawa waren beiden donderdag voor een halve dag aanwezig in de boksclub van Mayweather in Las Vegas . Nasukawa, het 20-jarig kickboks wonderkind, gaf een demonstratie voor de verzamelde verslaggevers, velen van hen uit zijn geboorteland Japan.

Regels

Mayweather vs. Nasukawa zal worden uitgevoerd volgens de regels van het straight-boksen gedurende drie ronden van elk drie minuten. Beide mannen zullen 8-ounce Rizin-handschoenen dragen en het wedstrijdgewicht is vastgesteld op 147 pond. Er zullen geen jury leden zijn, dus schijnbaar geen winnaar na die drie rondes.

“Dit is een full contact wedstrijd, maar het gevecht gaat niet door bij de boks- of MMA-statistieken,” verklaarde het persbericht. Nasukawa vecht normaliter rond de 121 pond en is ook nog eens kleiner dan Mayweather, die vorig jaar tegen Conor McGregor vocht op 154 pond.

Het evenement vindt plaats als onderdeel van Rizin 14, op 31 december in de Saitama Super Arena in Japan. Dit is de eerste keer dat de ongeslagen bokssuperster Mayweather in het land vecht.

“Ik vind het leuk om te vechten tegen vechters uit alle lagen van de bevolking, zoals in mijn amateur-dagen,” zei Mayweather donderdag tijdens de officiële bekendmaking van de regels . “Het draait allemaal om entertainment. Negen minuten entertainment. Het zal fantastisch zijn. IK zit in de entertainment business. Dat ga ik daar doen, en ik vindt het leuk. Ik ben aan het trainen om een show van drie rondes te laten zien.”

Volgens FightNewsAsia is Nasukawa de laatste paar dagen in Las Vegas geweest om te sparren met bokser Jorge Linares, die eerder dit jaar vocht tegen Vasyl Lomachenko.

“Er is nooit een Japanse vechter geweest die het in de ring opneemt tegen Floyd Mayweather,” zei Nasukawa, tijdens de officiële bekendmaking van de regels. “Als een atleet is dit een grote eer en een uitdaging. Ik zou graag een goede indruk willen maken. “

MMA

Tijdens Rizin 14 zal ook een grote MMA-kampioen het opnemen tegen een andere kampioen, namelijk Bellator bantamgewicht en titelhouder Darrion Caldwell tegen Kyoji Horiguchi, de kampioen van Rizin. Nasukawa versloeg Horiguchi, een voormalige UFC-titel uitdager, in een kickboks wedstrijd in september.I

Bekijk ook

Muaythai, ultieme training voor lichaam en geest

Afbeelding van abdurraouf ramesh abdullah via Pixabay Heb je ooit een te dikke Muaythai-vechter gezien? ...

Chico Martinez: “Ik maak niet weer dezelfde fout!”

Tijdens Enfusion in Eindhoven staat een knaller van een veteranen gevecht op de rol

Olympisch Muay Thai Gala in Nederland

The Art of Muay Thai, Eersel (foto: Mike Tomale) Zaterdag 30 november 2019 organiseerden Tiger ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page