Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Alexander Povetkin stopt op 41-jarige leeftijd met boksen na nederlagen tegen Dillian Whyte, Anthony Joshua en Wladimir Klitschko. Vandaag kondigde de Rus aan zijn bokshandschoenen voor altijd aan de wilgen te hangen.

Bokskampioen Povetkin heeft aangekondigd dat hij stopt met boksen in navolging van zijn herkansing nederlaag tegen Dillian Whyte in maart. De 41-jarige, die tussen de twee gevechten aan COVID leed, heeft zijn carrière stilgelegd, nadat hij ook werd verslagen door Wladimir Klitschko en Anthony Joshua.

De Russische topbokser behaalde goud op de Olympische Spelen van 2004 en is een voormalig WBA-zwaargewicht titelhouder. Als amateur won Povetkin gouden medailles in de superzwaargewichtdivisie op de Europese kampioenschappen van 2002 en 2004, de Wereldkampioenschappen van 2003 en de Olympische Spelen van 2004.

Nederlagen

Nadat hij in 2005 professional was geworden, versloeg hij Ruslan Chagaev om de vacante WBA (Regular) titel in 2011 te claimen. De Rus daagde de verenigde kampioen Wladimir Klitschko uit voor de WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring en lineaire titels in 2013.

Povetkin leed zijn eerste professionele carrièreverlies tegen Klitschko. Povetkin vocht tegen verenigd kampioen Anthony Joshua voor de WBA (Super), IBF, WBO en IBO-titels in 2018, en leed een technisch knock-outverlies in de zevende ronde.

Bekijk ook

Klote! Kapot getrapte UFC’er moet onder het mes

De UFC'er heeft nog een operatie nodig om de boel te herstellen

NL-Kickboksers in actie tijdens mega events Roemenië en Tsjechië

Nederlandse kickboksers zijn steeds vaker in actie te zien in het voormalige Oostblok

Jackass Steve-O gewurgd door MMA vechter Chuck Liddell

‘Vraag het mij!’ UFC legende (51) heeft interesse in Bare Knucle gevecht

Chuck Liddell is nooit teruggekomen van een gevecht en als het juiste aanbod langskwam, dan zou hij zelfs zijn handschoenen uitdoen om met blote vuisten te vechten met een tegenstander.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page