Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Alexander Povetkin stopt op 41-jarige leeftijd met boksen na nederlagen tegen Dillian Whyte, Anthony Joshua en Wladimir Klitschko. Vandaag kondigde de Rus aan zijn bokshandschoenen voor altijd aan de wilgen te hangen.

Bokskampioen Povetkin heeft aangekondigd dat hij stopt met boksen in navolging van zijn herkansing nederlaag tegen Dillian Whyte in maart. De 41-jarige, die tussen de twee gevechten aan COVID leed, heeft zijn carrière stilgelegd, nadat hij ook werd verslagen door Wladimir Klitschko en Anthony Joshua.

De Russische topbokser behaalde goud op de Olympische Spelen van 2004 en is een voormalig WBA-zwaargewicht titelhouder. Als amateur won Povetkin gouden medailles in de superzwaargewichtdivisie op de Europese kampioenschappen van 2002 en 2004, de Wereldkampioenschappen van 2003 en de Olympische Spelen van 2004.

Nederlagen

Nadat hij in 2005 professional was geworden, versloeg hij Ruslan Chagaev om de vacante WBA (Regular) titel in 2011 te claimen. De Rus daagde de verenigde kampioen Wladimir Klitschko uit voor de WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring en lineaire titels in 2013.

Povetkin leed zijn eerste professionele carrièreverlies tegen Klitschko. Povetkin vocht tegen verenigd kampioen Anthony Joshua voor de WBA (Super), IBF, WBO en IBO-titels in 2018, en leed een technisch knock-outverlies in de zevende ronde.

Bekijk ook

'Half dood in de ring!' Horror knock-out kickbokser

‘Half dood in de ring!’ Horror knock-out kickbokser (video)

Het publiek in de zaal was doodstil ...

Joe Joyce slaat Joseph Parker knock-out

Joe Joyce verslaat Joseph Parker met verbluffende ‘KO’! Daagt Usyk uit 🎥

De Britse Joyce scoorde een verbluffende KO-overwinning op Joseph Parker.

Floyd Mayweather schakelt Mikura Asakura uit knock-out Rizin

Mayweather (45) slaat Asakura knock-out in laatste seconde

Floyd Mayweather versloeg vandaag de Japanne

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page