Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee Nieuws
Nieuws

Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Pensioen: Bokskampioen Alexander Povetkin (41) stopt ermee

Alexander Povetkin stopt op 41-jarige leeftijd met boksen na nederlagen tegen Dillian Whyte, Anthony Joshua en Wladimir Klitschko. Vandaag kondigde de Rus aan zijn bokshandschoenen voor altijd aan de wilgen te hangen.

Bokskampioen Povetkin heeft aangekondigd dat hij stopt met boksen in navolging van zijn herkansing nederlaag tegen Dillian Whyte in maart. De 41-jarige, die tussen de twee gevechten aan COVID leed, heeft zijn carrière stilgelegd, nadat hij ook werd verslagen door Wladimir Klitschko en Anthony Joshua.

De Russische topbokser behaalde goud op de Olympische Spelen van 2004 en is een voormalig WBA-zwaargewicht titelhouder. Als amateur won Povetkin gouden medailles in de superzwaargewichtdivisie op de Europese kampioenschappen van 2002 en 2004, de Wereldkampioenschappen van 2003 en de Olympische Spelen van 2004.

Nederlagen

Nadat hij in 2005 professional was geworden, versloeg hij Ruslan Chagaev om de vacante WBA (Regular) titel in 2011 te claimen. De Rus daagde de verenigde kampioen Wladimir Klitschko uit voor de WBA (Super), IBF, WBO, IBO, The Ring en lineaire titels in 2013.

Povetkin leed zijn eerste professionele carrièreverlies tegen Klitschko. Povetkin vocht tegen verenigd kampioen Anthony Joshua voor de WBA (Super), IBF, WBO en IBO-titels in 2018, en leed een technisch knock-outverlies in de zevende ronde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws