Home / Nieuws / Boks Nieuws / Nederlandse Boksbond neemt afstand van illegale bokswedstrijden

Nederlandse Boksbond neemt afstand van illegale bokswedstrijden

De Nederlandse Boksbond distantieert zich van alles wat met de huidige illegale (kick)bokswedstrijden te maken heeft. De boksbond neemt afstand van het fenomeen.

“Het fenomeen illegale straatgevechten zoals die onlangs plaatsvonden in Helmond en Almere keuren wij ten zeerste af en deze kunnen op geen enkele wijze worden toegestaan.”

Onverantwoord

“Illegale bokswedstrijden zijn onverantwoord voor de deelnemers en bijzonder schadelijk voor het goede imago van de bokssport. Daarnaast spreken wij ook onze afkeur uit over de respectloze wijze waarop deelnemers en toeschouwers omgaan met de richtlijnen zoals die in de huidige coronatijd gelden.”

“Bestuur en directie van de Nederlandse Boksbond zullen hard optreden tegen leden van de boksbond die zich hier schuldig aan maken. Wij roepen alle leden op afstand te nemen van deze illegale gevechten en er voor te zorgen hier niet bij betrokken te worden of bij aanwezig te zijn.”

René Braad
Directeur Nederlandse Boksbond

Bekijk ook

ONE Championship tekent jong Muaythai supertalent

De grootste vechtsport organisatie in Azie heeft het vrouwelijk Muaytahi supertalent Ann ‘Supergirl’ Jaroonsak getekend. ...

🎥 DOOD VADER: President Kadyrov troost UFC Kampioen Khabib

De Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov troostte UFC lichtgewicht kampioen Khabib Nurmagomedov, na de dood van ...

Deontay Wilder trekt zich niet terug uit gevecht met Tyson Fury

Het derde gevecht tussen Deontay Wilder en Tyson Fury blijkt door te gaan. Wilder stapt ...