Home / Nieuws / Boks Nieuws / Mishandeling: Turkse prof bokser klaagt Belgische politie aan

Mishandeling: Turkse prof bokser klaagt Belgische politie aan

Mishandeling: Turkse prof bokser klaagt Belgische politie aan

De Turkse prof bokser Enes Refik Çiftçi beweert dat de Belgische politie hem zwaar heeft mishandeld.

De 22-jarige Turkse bokser Enes Refik Çiftçi, die op weg naar Nederland werd vorige week op de Belgische luchthaven Charleroi door de politie aangehouden. Çiftçi beweert dat tijdens zijn aanhouding en ondervraging fysiek en psychisch geweld op hem is toegepast, zo meldt de Turkse nieuws site Belemturk TV.

In Nederland wilde Çiftçi zich voorbereiden op de World Boxing Championships. De reden van de aanhouding was dat de politie beweert dat de Turkse bokser niet de juiste documenten zou hebben gehad om het land te betreden. Hij werd aangemerkt als ongewenste vluchteling, een fout die de politie beter niet had kunnen maken.

Schending van het mensenrecht

“De politie nam mijn telefoon in beslag, stopten mij in een afgesloten kamer waar ik uren zat, ze gaven me niet eens een glas water. Ik werd naderhand overgeplaatst naar een kleine cel. Tijdens mijn verblijf in de cel werd ik blootgesteld aan een constante koude en warme lucht. Om 23.00 uur ’s nachts werd ik uit bed gehaald en naar een vluchtelingenopvang gebracht. De volgende ochtend werd ik op een vliegtuig gezet en terug naar Turkije gestuurd, “verteld Çiftçi.

LEES OOK >> Iraanse Hulk tekent contract voor MMA-gevecht

De politie dwong de bokser een document te ondertekenen, deed hij dit niet dan dreigde men hem naar Jordanië op het vliegtuig te zetten. Dit alles ging de bokser niet in de koude kleren zitten: ” ik ben nog steeds een mentaal wrak, zegt Çiftçi. De advocaat van de Turkse bokser heeft een aanklacht ingediend tegen de Belgische politie. Ook wordt overwogen de zaak voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te brengen.

Bekijk ook

PIELEMOOS: MMA-vechter stopt naakte aanvaller (video)

Zo af en toe duiken de raarste video’s op via social media. Zo ook vanuit ...

Live boksen keert dit weekend terug naar Las Vegas

ESPN heeft maandag aangekondigd dat volgende week een paar Top Rank boksevents in Las Vegas ...

WINKEL VADER UFC-VECHTER GESLOOPT: ‘Ik sla jullie verrot’

UFC-vechter Belal Mohammed is klaar met de vandalen die zijn vaders winkel vernielde. Als ik ...