Matchfixing bokswedstrijd Mayweather vs Tenshin: onzin of waarheid? - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Matchfixing bokswedstrijd Mayweather vs Tenshin: onzin of waarheid?

Matchfixing bokswedstrijd Mayweather vs Tenshin: onzin of waarheid?

Was de bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Tenshin Nasukawa doorgestoken kaart? Boze tongen beweren van wel, onzin of waarheid?

Floyd Mayweather Jr. vloog naar Japan om $ 9 miljoen te innen voor ongeveer twee minuten werk. Mayweather boekte een technische overwinning op Tenshin Nasukawa tijdens het RIZIN 14-evenement op oudejaarsavond in de Saitama Super Arena in Japan.

Na zijn dominante eerste ronde overwinning bleven enkele vechtsport fans achter hun oren krabben. Op de een of andere manier was men perplex over het feit dat een 50-0 bokser zoals Mayweather, met winsten op Manny Pacquiao en Canelo Alvarez. Een 20-jarige top kickbokser die geen trappen mocht uitdelen kon verslaan.

Twijfelachtig

Mayweather had ook een aanzienlijk voordeel qua hoogte, gewicht en bereik. Het grootste deel over geruchten dat het gevecht gemanipuleerd zou zijn, komt voort uit de knockdowns van Nasukawa.

De on-karakteristieke agressieve Mayweather staat niet bekend als een krachtige bokser en “Nasukawa” werd met elke stoot door de ring gelanceerd en viel op de grond als een vers geplukte appel.

Imago schade

Laten we eerlijk zijn, op een aantal manieren was het gevecht zeker gemanipuleerd. Het werd gebracht als een demo bokswedstrijd om het record van Mayweather te beschermen, dit in het geval van een onverwachte ramp. Nasukawa mocht geen trappen uitdelen en de wedstrijd was gepland voor slechts drie ronden. Maar om te suggereren dat Tenshin bewust zou hebben verloren?

LEES OOK: Floyd Mayweather binnen 2 minuten 9 miljoen rijker

Ariel Helwani, een van de bekendste vechtsport journalisten zei het volgende over de wedstrijd: “I see everyone calling it a fix. Riddle me this, why in the world would Rizin pay Floyd to destroy it’s undefeated star? That’s not how fixes work. Call me naive but if that truly was fixed that was a rather questionable move on Rizin’s part because it hurt Tenshin’s aura. ”

Acteer talent

En tenzij Tenshin de grootste acteur van Japan is, kan men zich niet voorstellen dat de teleurstelling gespeeld is. Nadat zijn hoek de handdoek in de ring gooide, was duidelijk te zien dat de Japanner het daar niet mee eens was.

Dacht Tenshin letterlijk dat hij Mayweather kon verslaan, ook na een aantal knockdowns, en als er dan manipulatie had plaatsgevonden dan was Tenshin daar zeker niet van op de hoogte.

Bekijk ook

‘Watskebeurt?’: MMA-vechter knock-out, rivaal wil op de vuist (video)

Kai Kara-France schakelde zijn rivaal, de Braziliaan Rogério Bontorin, uit in een tijdens UFC 259 ...

Verbolgen ex-UFC kampioen Petr Yan haalt uit naar opvolger

Petr Yan verloor zaterdag door zijn eigen schuld de UFC-wereldtitel aan Aljamain Sterling. De Rus ...

Super knock-out uit een wel heel onverwachte hoek (video)

What’s better – the tomahawk elbow or the referee’s save? 😳 @MarkAbelardoMMA #ONEFistsOfFury2 #WeAreONE #ONEChampionship ...