Kapot geslagen bokser krijgt vechtverbod! 'Te groot risico'
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Kapot geslagen bokser krijgt vechtverbod! ‘Te groot risico’

Kapot geslagen bokser krijgt vechtverbod! ‘Te groot risico’

Melvin Guillard heeft gisteren een vechtverbod voor zijn kiezen gekregen

Melvin Guillard heeft gisteren een vechtverbod voor zijn kiezen gekregen. Een tweede Amerikaanse vechtsport commissie heeft Guillard voor dit jaar een verbod te geven om deel te nemen aan wedstrijden.

In januari weigerde de Florida State Athletic Commission Guillards licentie om in februari deel te nemen aan BKFC: Knucklemania 2. De uitspraak was in ieder geval gedeeltelijk gebaseerd op een beoordeling van zijn eerdere gevechten en optredens. Guillard vecht al acht jaar en heeft 16 keer deelgenomen aan MMA en boksen met de blote vuist. Maar hij heeft slechts één wedstrijd gewonnen en raakte vaak zwaar gewond.

Te gevaarlijk

GIsteren heeft de Colorado Combative Sports Commission bepaald dat Guillard op 15 oktober niet mag vechten. De 39-jarige werd geboekt tegen Evgeny Kurdanov voor BKFC 31. Hij zal niet langer strijden op dit event, vanwege tussenkomst van de commissie. Volgens een korte vervolg verklaring kreeg Guillard geen vergunning om te vechten in de staat Colorado (lees verder onder video).

“We waarderen de veiligheid van alle atleten in Colorado en hebben na verder onderzoek besloten om deze strijd niet toe te staan”, luidde de eerste verklaring van de commissie. In januari sprak de Association of Boxing Commissions, onder leiding van president Mike Mazzulli, zich uit ter ondersteuning van Florida die Guillard blokkeerde om deel te nemen aan wedstrijden vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen.

Bekijk ook

OUT gewurgde BJJ vechter valt scheids aan in wedstrijd

Gewurgde BJJ vechter valt scheids aan in wedstrijd | video

Toen hij werd gewekt door de scheidsrechter

Soroko verplettert Tattoo Boy Stifler in 30 seconden | video

Soroko verplettert Tattoo Boy Stifler in 30 seconden | video

Een paar uur voor het evenement nam Soroko ontslag

‘Up kick’-KO! MMA knokker past leipe kaakschop toe

‘Up kick’-KO! MMA knokker past leipe kaakschop toe (video)

Het is een geducht wapen zo'n up kick.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page