FOUTJE BEDANKT: Bokskampioen ten onrechte uit gevecht gehaald
Home / Nieuws / Boks Nieuws / FOUTJE BEDANKT: Bokskampioen ten onrechte uit gevecht gehaald

FOUTJE BEDANKT: Bokskampioen ten onrechte uit gevecht gehaald

Mikaela Mayer heeft een naar gevoel overgehouden aan haar coronavirus test. Zij werd valselijk positief bevonden en mocht dinsdag niet de boksring in.

Mayer zou afgelopen dinsdag boksen op het Top Rank event in Las Vegas. Voor de wedstrijd werd zij net als alle andere boksers die mee deden getest op het coronavirus. Zij bleek positief en werd uit haar gevecht met de Nigeriaanse Helen Joseph gehaald.

Echter blijkt nu dat de test een foutieve uitslag heeft gegeven en Mayer ten onrechte niet mocht boksen. “Ik Kreeg een e-mail van een arts die bij mijn zaak betrokken was, waarin stond: ‘U bent niet ziek en niet besmettelijk en uw bloedonderzoek bevestigt dit, “zegt Mayer op Twitter.

Schandelijk

“Jouw case is het perfecte voorbeeld van waarom atletische commissies hun proces in de nabije toekomst zullen moeten veranderen. ” In tegenstelling tot de UFC die ook vechters test, zegt het eigen protocol van Top Rank, opgesteld in samenwerking met de Nevada State Athletic Commission.

Dat een positief resultaat reden is voor onmiddellijke verwijdering van een event. Zelfs als er een mogelijkheid is dat het een vals positief resultaat is. In het geval van Mayer lijkt het erop dat ze gelijk heeft, maar dat ze geen tweede test mocht doen.

Bekijk ook

Vechter op brancard afgevoerd na brute ‘KO’ (video)

Dit was Pettis' eerste KO-overwinning sinds een gevecht in 2013

Spierbonk! Conor McGregor groeit massaal ondanks blessure

Conor McGregor, voormalig UFC-kampioen heeft serieuze spieren kunnen opbouwen

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page