Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba Boks Nieuws
Boks Nieuws

Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba

Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba

Andy Cruz Olympisch en drievoudig wereldkampioen boksen werd betrapt toen hij probeerde te ontsnappen uit Cuba. Zo zegt de boksfederatie van het eiland vandaag en beschuldigde de vechter van "ernstige ongedisciplineerdheid".

De Cubaanse Boksfederatie (FCB) heeft een verklaring uitgegeven op de website van het Cubaanse sportinstituut INDER, waarin staat dat het "op de hoogte was gebracht dat de atleet Andy Cruz Gomez deelnam aan een poging om het land illegaal te verlaten". Toch ontsnapten de afgelopen maanden zowel worstelaar Ismael Borrero, Olympisch kampioen in Rio 2016 als kanovaarder Fernando Dayan Jorge, Olympisch kampioen in Tokio, het land.

Er is niets ongewoons aan Cubaanse atleten die hun land proberen te ontvluchten, aangezien Cuba lange tijd heeft verhinderd dat zijn sportsterren professioneel werden, waardoor ze gedwongen werden te strijden voor nationale glorie in plaats van persoonlijke beloningen. Maar Cuba stelt zich langzaam aan open voor professionele sport.

Communisme

De FCB gaf geen details over de ontsnappingspoging of de huidige verblijfplaats van Cruz. Boksster Cruz, die goud won op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021, wordt door veel experts beschouwd als de beste Cubaanse bokser van zijn generatie.

Cruz kwam vorige week niet opdagen bij de nationale kampioenschappen, noch bij een trainingskamp voor de wedstrijd. De Oncuba-website had gezegd dat twee bronnen dicht bij de bokser beweerden dat hij het land had verlaten, zonder te specificeren waar hij heen ging.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws