Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba
Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba

Boksster opgepakt bij ontsnappingspoging uit Cuba

Boksster Andy Cruz opgepakt na ontsnappingspoging uit Cuba

Andy Cruz Olympisch en drievoudig wereldkampioen boksen werd betrapt toen hij probeerde te ontsnappen uit Cuba. Zo zegt de boksfederatie van het eiland vandaag en beschuldigde de vechter van “ernstige ongedisciplineerdheid”.

De Cubaanse Boksfederatie (FCB) heeft een verklaring uitgegeven op de website van het Cubaanse sportinstituut INDER, waarin staat dat het “op de hoogte was gebracht dat de atleet Andy Cruz Gomez deelnam aan een poging om het land illegaal te verlaten”. Toch ontsnapten de afgelopen maanden zowel worstelaar Ismael Borrero, Olympisch kampioen in Rio 2016 als kanovaarder Fernando Dayan Jorge, Olympisch kampioen in Tokio, het land.

Er is niets ongewoons aan Cubaanse atleten die hun land proberen te ontvluchten, aangezien Cuba lange tijd heeft verhinderd dat zijn sportsterren professioneel werden, waardoor ze gedwongen werden te strijden voor nationale glorie in plaats van persoonlijke beloningen. Maar Cuba stelt zich langzaam aan open voor professionele sport.

Communisme

De FCB gaf geen details over de ontsnappingspoging of de huidige verblijfplaats van Cruz. Boksster Cruz, die goud won op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021, wordt door veel experts beschouwd als de beste Cubaanse bokser van zijn generatie.

Cruz kwam vorige week niet opdagen bij de nationale kampioenschappen, noch bij een trainingskamp voor de wedstrijd. De Oncuba-website had gezegd dat twee bronnen dicht bij de bokser beweerden dat hij het land had verlaten, zonder te specificeren waar hij heen ging.

Bekijk ook

VIDEO | UFC-ster McGregor test kracht in BJJ training

VIDEO | UFC-ster McGregor test kracht in BJJ training

De voormalige dubbele UFC-kampioen maakt zich nog steeds op voor zijn terugkeer

UFC-ster Ngannou beestachtig gegroeid! 'Kilo knaller'

UFC-ster Ngannou beestachtig gegroeid! ‘Kilo knaller’

Francis Ngannou ziet er enorm uit in de nieuwste trainingsvideo van de UFC kampioen.

Pepperspray sucks! Agent geklapt door irritante kerel

Agent vangt klappen van irritante kerel! Pepperspray fail (video)

Steeds vaker leggen de mannen en vrouwen in het blauw het af tegen woestelingen op straat.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page