Home / Nieuws / Boks Nieuws / Boks nieuws: Andy Ruiz Jr wilde eigenlijk met pensioen

Boks nieuws: Andy Ruiz Jr wilde eigenlijk met pensioen

Boks nieuws: Andy Ruiz Jr wilde eigenlijk met pensioen
Andy Ruiz (R) tegen Anthony Joshua (L)

De trainer van Andy Ruiz, Manny Robles zegt dat de Mexicaanse bokser eigenlijk wilde stoppen met boksen.

Ruiz verving Jarrell Miller slechts zes weken voor zijn wedstrijd tegen Engelsman Anthony Joshua, maar sloeg Joshua vier keer neer in de wedstrijd om uiteindelijk de winst mee naar huis te nemen.

De scheidsrechter maakte een einde aan het gevecht in de zevende ronde en Ruiz de zwaargewicht WBO, WBA en IBF wereldtitels claimde. Maar het was geen gemakkelijke weg voor Ruiz, die in december 2016 verloor van Joseph Parker voor de toen nog vacante WBO-titel.

Stoppen met zeuren

Trainer Robles heeft onthuld hoe moeilijk het werd voor de 29-jarige, die bijna met pensioen was. “Andy leefde in een moeilijke situatie, stond op het punt om zijn handschoenen op te hangen. Ik zei hem om op te houden met klagen, niet op te geven, we spraken elke dag. Ik zei ‘kom naar de sportschool’, ik beloofde dat het leven zou veranderen,” vertelde Robles aan ESPN Deportes.

ZIE OOK>> Snel meer nieuws over rematch tussen Joshua en Ruiz

“Ik zei hem: ‘In een jaar ga je vechten voor het wereldkampioenschap en het zal zijn met Anthony Joshua’ en dit jaar begon het te veranderen, tekende hij bij Al Haymon, hij gaf hem de datum in april met Alexander Dimitrenko, hij won en kreeg toen de wedstrijd met Joshua. Ik ben blij dat hij niet heeft opgegeven, ” sluit Robles af.

Bekijk ook

Lomachenko vs Campbell: De strijd om de WBA, WBO en WBC titels

Vasyl Lomachenko en Luke Campbell boksen tegen elkaar voor de WBA, WBO en WBC titels.

Kickboks veteraan John Wayne Parr tekent voor bokswedstrijd

John Wayne Parr ook welbekend als JWP zal in november te zien zijn tegen Anthony ...

Hersenoperatie op bokser Maxim Dadashev na brute knock-out (video)

Dat boksen en andere vechtsporten grote risico's met zich mee kunnen dragen bewijst de bokswedstrijd tussen Maxim Dadashev en Subriel Matias afgelopen vrijdagavond.