Home / Nieuws / Boks Nieuws / Anthony Joshua wil geld inleveren voor titelgevecht tegen Tyson Fury

Anthony Joshua wil geld inleveren voor titelgevecht tegen Tyson Fury

Anthony Joshua wil geld in leveren voor titelgevecht tegen Tyson Fury

Anthony Joshua heeft er veel voor over om tegen Tyson Fury de boksring in te gaan. De Brit wil zelfs minder betaald worden dan hij gewend is. Voorwaarde, het gevecht moet dan wel in England plaatsvinden.

Joshua zegt dat hij al een loonsverlaging slikt voor zijn titelverdediging tegen Kubrat Pulev op 12 december. De kampioen is bereid om dat ook te accepteren voor het grote gevecht tegen Fury volgend jaar. Maar dan moet het gevecht wel in Engeland gehouden worden.

,,Ik doe dit voor de fans, deze verdienen een cadeau om Fury en mij te zien vechten in ons eigen land”, zegt Joshua. Maar voordat Joshua kan nadenken over de Fury-wedstrijd, moet hij zijn verplichte IBF Pulev verslaan. En dat is misschien niet zo gemakkelijk als het lijkt.

Niet onderschatten

Ook Joshua erkent dit. ,,Ik kan deze man gewoon niet onderschatten. Vergeet niet dat ik eerder heb verloren en dat ik nooit meer wil verliezen. En wat Fury betreft ik wil op een dag met hem vechten”, zegt Joshua. ,,De enige manier om te bewijzen wie nummer 1 is, is door Pulev te passeren en de kans te krijgen om met Tyson te vechten. Dat is hoe ik ga bewijzen dat ik nummer 1 ben”, aldus Joshua.

Het is een verstandige beslissing van Joshua om niet verder te kijken dan zijn gevecht tegen Pulev. Het laatste dat Joshua nodig heeft, is Pulev over het hoofd zien en zijn tweede verlies lijden. Net zoals hij deed tegen Andy Ruiz waarvan iedereen overtuigd was dat deze de underdog was.

Bekijk ook

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Vetzak: Bokser mist gewicht met 20 kilo, gevecht afgezegd

Khalid Baker is boos en goed ook, de bokser zag zijn gevecht vandaag in Australie ...

‘Mijn tijd zit erop’: Ontslagen UFC’er Overeem geeft verklaring

Alistair Overeem is niet langer onderdeel van de vechters stal bij de UFC. De Nederlandse ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page