Bodybuilder Pradip Subramanian sterft na Muay Thai wedstrijd tegen Steven Lim! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Bodybuilder Pradip Subramanian sterft na Muay Thai wedstrijd tegen Steven Lim!

Bodybuilder Pradip Subramanian sterft na Muay Thai wedstrijd tegen Steven Lim!

Het was een tragische wending van celebrity gevecht tijdens het inaugurale Asia Fighting Championship.

De World Bodybuilding & Physique Sports Federation (WBPF) Singapore president Pradip Subramanian, 32, is overleden nadat hij op zaterdagavond (23 september) tegen Steven Lim, in een Muay Thai wedstrijd op Marina Bay Sands gewond raakte. De 41-jarige Lim, die de strijd won met een technische knock-out, plaatste foto’s van zichzelf op Facebook met de  kampioenschapsgordel na de wedstrijd. “Pradip werd naar het ziekenhuis gehaast, geen grapje door de ambulance!” Zo schreef hij. Het evenement was georganiseerd om beroemdheden van diverse achtergronden met elkaar de ring in te krijgen voor een Muay Thai partij.

Bodybuilder Pradip Subramanian sterft na Muay Thai wedstrijd tegen Steven Lim!
Foto: Facebook/Asia Fighting Championship

Organisatoren vertelden in een verklaring dat de subramanian omstreeks 21:00 uur overleden was, in het Singapore General Hospital, ongeveer een uur nadat hij in de ring ging.

“We zijn in nauw contact met het medisch personeel in het ziekenhuis om de oorzaak van de dood vast te stellen, en te vragen dat we tijdens deze moeilijke tijd moeten samenkomen en onze steun verlenen aan de familie, vrienden en medewerkers van de heer Subramanian nemen afstand van elke speculatie” zo wordt gezegd. “Een project van  Subramanian, het AFC Physique Championships, dat stond gepland voor zondag 24 september, werd geannuleerd als een teken van respect.

Ik dacht dat het gewoon een vergissing was

Subramanian bleek een paar stoten naar het hoofd te hebben gekregen, en stond nog rechtop nadat de wedstrijd eindigde. Hij bleek echter het bewustzijn te verliezen terwijl hij in een hoek zat, en uit de ring geholpen moest worden. “In de eerste ronde lijkt Pradip te winnen. Maar in de tweede ronde stootte Steven hem een ​​paar keer stevig naar het hoofd,” zei een backstage medewerker die anoniem wenst te blijven.

Plaatsvervanger voor bekende zanger

Subramanian had de plaats van het Singaporese Idool, zanger Sylvester Sim ingenomen, die zich uit de wedstrijd terug trok wegens verzekeringsvraagstukken. Dit was zijn eerste openbare Muay Thai wedstrijd. ‘Onze geliefde zoon is plotseling overleden’, zei zijn familie in een Facebook-post en voegde eraan toe dat de wake op zondag op Woodlands Street 81 zou plaatsvinden. “Onze gedachten zijn bij het gezin, zelfs als we proberen te achterhalen wat er gebeurd is, en uiteraard proberen en ervoor te zorgen dat incidenten, als dit, niet meer gebeuren”, zei hij op de luchthaven van Changi.

Het Asia Fighting Championship wordt georganiseerd door Axseed Events en Muse Fitness Singapore, die een Muay Thai boks gym onder zich hebben. Het evenement stelde vechters uit de hele regio, waaronder Zuid-Korea, Thailand en Maleisië in de gelegenheid om mee te doen. De politie onderzoekt de onnatuurlijke dood.

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page