Blinde vechtsporter haalt zwarte band in Jiu Jitsu Nieuws
Nieuws

Blinde vechtsporter haalt zwarte band in Jiu Jitsu

Blinde vechtsporter haalt zwarte band in Jiu Jitsu

Blinde vechtsporter haalt zwarte band in Jiu Jitsu

Dat vechtsport voor iedereen toegankelijk moet zijn lijkt ons duidelijk, het heeft zo zijn voordelen. Dat gehandicapten sporters ook grote prestaties neer kunnen zetten is al meerdere keren bewezen, maar dat een blind iemand moeilijk oefeningen zich eigen kan maken en vervolgens zijn zwarte band haalt in Jiu Jitsu is een top prestatie op zichzelf.

De blinde Burney Aerts uit Maasbree lukte het om eerder dit jaar in april zijn zwarte band te halen in de zelfverdedigingssport Jiu Jitsu. Hij oefende intensief met zijn trainingspartner Ron Janssen om deze uitzonderlijke prestatie te leveren. L1.nl berichte op de lokale zender over dit uitzonderlijk feit, en wij geven er graag landelijke bekendheid aan, want dit is een voorbeeld voor een ieder.

Extra zintuig

Van blinde mensen wordt gezegd dat zij een extra zintuig ontwikkelen waardoor zij via het oor en trillingen zaken kunnen ontwaren en hierop kunnen reageren. Burney gebruikt dit om klappen en stoten te horen aankomen zonder dat hij ze ziet. Een voordeel dus, en zeker handig in de zelfverdediging Burney verteld in de video dat hij de energie verplaatsing van zijn trainingspartner gebruikt en daarop reageert.

Langzaam aan blind geworden

Aerts is niet blind geboren maar is in de afgelopen zes jaar volledig blind geraakt. Jiu Jitsu beoefent hij ook sinds zes jaar, hij wil zich bekwamen in het lezen van zijn tegenstander. Dit houdt in dat hij wil leren hoe hij een aankomende stoot of trap kan volgen aankomen, dus voordat deze is uitgedeeld of onderweg is.

Onwaarschijnlijke prestatie
Rik Pieterse de trainer van Aerts is zeer te spreken over zijn leerling die samen met sparringpartner Ron een bijna onwaarschijnlijke prestatie heeft geleverd. Aerts zijn volgende stap is om zelf vechtsport instructeur te worden. In het dagelijkse leven werkt hij met probleem jongeren en wil zijn kennis overbrengen om deze jongeren goed te begeleiden. Wij vinden het in ieder geval een top prestatie en een voorbeeld dat iedereen aan vechtsporten kan doen. Geen excuses meer....

Video L1.nl

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws