Belgische Politie over rellen Glory 80: 'Gewonden en kinderen bekogeld' Nieuws
Nieuws

Belgische Politie over rellen Glory 80: 'Gewonden en kinderen bekogeld'

Belgische Politie over rellen Glory 80: 'Gewonden en kinderen bekogeld'

De Belgische Politie heeft een verklaring gegeven over de rellen bij Glory 80 in Hasselt zaterdagavond. 18 gewonden en kinderen die zijn bekogeld doordat toeschouwers met elkaar slaags raakte.

Inmiddels vragen critici zich af hoe het zover heeft kunnen komen en is er onder andere commentaar op het feit dat er geen preventieve maatregelen zijn genomen zoals fouilleren. De Politie meldt dat er welgeteld 1 hondenteam aanwezig was. Toen de rellen uitbraken werden agenten uit de gehele regio opgetrommeld.

,,Alle ploegen in de omgeving werden naar de Trixxo Arena gestuurd, een hondenteam was daar al de hele avond ter plaatse’, zegt Dorien Baens van politie LRH tegen de Standaard. ,,Er zijn geen arrestaties verricht. De prioriteit was vooral om de rust te laten terugkeren. "

Kinderen bekogeld

,,14 mensen moesten verzorgd worden door het Rode Kruis, maar er is niemand afgevoerd naar het ziekenhuis. Vier van onze agenten raakten ook gewond. Ze liepen kneuzingen op. We weten nog niet of en hoe lang ze werkonbekwaam zullen zijn."

Ooggetuigen melden dat er niemand werd gespaard, ook kinderen niet; ,,We zijn al jaren kickboksliefhebbers en bezoeken regelmatig kickboksgala’s, maar dit hebben wij nog nooit gezien. Onschuldige mensen en hun kinderen werden bekogeld met stoelen en blikjes. Ze probeerden zo snel mogelijk te vluchten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws