Bekende vechters maken vuist! 'Sport essentieel voor iedereen'
Home / Nieuws / Bekende vechters maken vuist! ‘Sport essentieel voor iedereen’

Bekende vechters maken vuist! ‘Sport essentieel voor iedereen’

De coronapandemie heeft de maatschappij verdeeld, lockdowns een beperkingen daar waar juist een andere keuze gemaakt had moeten worden. Zoals dat sportscholen nooit gesloten hadden mogen worden en juist als essentieel hadden moeten worden aangemerkt.

108 sportscholen hebben de handen ineengeslagen, met als doel aan de rechter vragen de door de regering aan de sportscholen opgelegde maatregelen te toetsen, aan het recht op gezondheid. Tijdens de lockdown werden sportscholen gesloten waar deze beter open hadden kunnen blijven.

Naar de rechter

Een aantal bekende vechters waaronder kickbokslgende Ernesto Hoost spreken zich uit. Zij waren gast bij LNN Media om hun punt naar voren te brengen en te spreken over de essentie van het sporten. ,,Sport moet essentieel zijn voor iedereen en niet alleen voor mensen met een 1G, 2G of 3G toegangsbewijs”, aldus de stelling.

Om deze reden zal een bodemprocedure alsmede een direct daaropvolgend kort geding aanhangig worden gemaakt. De advocaat van de sportscholen zal deze zaak zonder winstoogmerk behandelen. De proceskosten zijn echter hoog en daarom is een crowdfundactie opgezet, deze is te steunen via deze link; https://gofund.me/e5179b60.

Bekijk ook

Badr Hari traint bij oude gym! 'Comeback op handen?'

Badr Hari traint bij oude gym! ‘Comeback op handen?’

Het nieuws sloeg in als een bom

'Winnaar!' Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

‘Winnaar!’ Rico Verhoeven achter Nabiyev na verliezen titelgevecht

Over het protest is nog geen duidelijkheid

Testo-boy knokt in Basic Fit? 'Doe normaal man'

Testo-boy knokt in Sportschool! ‘Doe normaal man’ (video)

Wat een geweld in de sportschool

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page