Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd Nieuws
Nieuws

Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd

Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd

Geoff Neal werd gisteren, 16 dagen voor zijn gevecht bij UFC 269 gearresteerd in Texas. De vechter wordt beschuldigd van rijden onder invloed en het onwettig dragen van een wapen.

De arrestatie vond plaats in de vroege uren van 25 november (Thanksgiving. red.), Neal werd uiteindelijk op borgtocht vrijgelaten. Neal, staat gepland om op 11 december het op te nemen tegen Santiago Ponzinibbio in het hoofdprogramma van UFC 269.

,,UFC is op de hoogte van de recente situatie met Geoff Neal", verklaarde de organisatie aan ESPN. ,,De organisatie heeft met hem gecommuniceerd en is bezig met het verzamelen van meer details. Neal's gevecht op UFC 269 op 11 december blijft zoals gepland."

Zes maanden

Neal's advocaat, Brandon Barnett, zei dat de vechter een vergunning had voor het wapen. De vechter liet vrijwillig een bloedtest uitvoeren op het moment van zijn arrestatie, om aan te tonen dat hij binnen de wettelijke alcohollimiet zat. De uitslag van bloedtest kan tot zes maanden op zich laten wachten. (Lees verder onder video).

De wet van Texas verbiedt alleen het in bezit hebben van een vuurwapen met vergunning tijdens het plegen van een misdrijf. Dronkenschap achter het stuur wordt in de Amerikaanse staat gezien als een zware overtreding van de wet. ,,Als blijkt dat hij niet dronken was, wat naar verwachting uit de bloedtest zal blijken, zal er ook geen vervolging plaatsvinden", zei Barnett.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws