Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd
Home / Nieuws / Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd

Bekende UFC-vechter opgepakt vlak voor wedstrijd

UFC-vechter Geoff Neal opgepakt vlak voor wedstrijd
Geoff Neal (Politie foto)

Geoff Neal werd gisteren, 16 dagen voor zijn gevecht bij UFC 269 gearresteerd in Texas. De vechter wordt beschuldigd van rijden onder invloed en het onwettig dragen van een wapen.

De arrestatie vond plaats in de vroege uren van 25 november (Thanksgiving. red.), Neal werd uiteindelijk op borgtocht vrijgelaten. Neal, staat gepland om op 11 december het op te nemen tegen Santiago Ponzinibbio in het hoofdprogramma van UFC 269.

,,UFC is op de hoogte van de recente situatie met Geoff Neal“, verklaarde de organisatie aan ESPN. ,,De organisatie heeft met hem gecommuniceerd en is bezig met het verzamelen van meer details. Neal’s gevecht op UFC 269 op 11 december blijft zoals gepland.”

Zes maanden

Neal’s advocaat, Brandon Barnett, zei dat de vechter een vergunning had voor het wapen. De vechter liet vrijwillig een bloedtest uitvoeren op het moment van zijn arrestatie, om aan te tonen dat hij binnen de wettelijke alcohollimiet zat. De uitslag van bloedtest kan tot zes maanden op zich laten wachten. (Lees verder onder video).

De wet van Texas verbiedt alleen het in bezit hebben van een vuurwapen met vergunning tijdens het plegen van een misdrijf. Dronkenschap achter het stuur wordt in de Amerikaanse staat gezien als een zware overtreding van de wet. ,,Als blijkt dat hij niet dronken was, wat naar verwachting uit de bloedtest zal blijken, zal er ook geen vervolging plaatsvinden”, zei Barnett.

Bekijk ook

‘Ze houden anti Covid medicijnen achter!’ Boze UFC-baas White

De UFC-baas deed zijn uitspraken tijdens de persconferentie

Nieky Holzken de ring weer in! ‘Is dit zijn tegenstander?’

Sage Northcutt (L) Nieky Holzken (R) Nieky Holzken maakte gisteren bekend op 26 maart de ...

Meisje mept jongen in elkaar! ‘Vuile schoft! (video)

Dat meisjes niet zouden kunnen vechten is de grootste onzin

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page