HEFTIG: Taekwondo broers beschuldigd van seksueel misbruik Nieuws
Nieuws

HEFTIG: Taekwondo broers beschuldigd van seksueel misbruik

HEFTIG: Taekwondo broers beschuldigd van seksueel misbruik
HEFTIG: Taekwondo broers beschuldigd van seksueel misbruik

Olympische taekwondokampioen Steven López en zijn broer Jean López worden beschuldigd van seksueel misbruik.

Meerdere vrouwen beschuldigen Steven López en Jean López van seksueel wangedrag. Volgens The Daily Beast hebben zes vrouwen de Amerikaanse Olympische taekwondo kampioen beschuldigd van seksueel geweld. In taekwondo-kringen is Steven López een superster.

Hij bezit tweemaal Olympische goud (2000, 2004) en een bronzen (2008) en vijf is houder van wereldkampioenschappen. Zijn broer Mark en zus Diana hebben ook de VS vertegenwoordigd in taekwondo op de Olympische Spelen. Zijn andere broer Jean is een Taekwondo coach.

Groepsverkrachting

De eerste openbare beschuldigingen tegen Steven en Jean werden gemeld in 2017. De laatste beschuldiging komt van een Canadese vrouw die zegt dat López haar in mei 2010 in een hotel in Dallas heeft gedrogeerd en daarna door een bende is verkracht. De eerdere beschuldigingen kwamen van vier vrouwelijke taekwondo-atleten.

De oorspronkelijke vier beschuldigers, samen met een vijfde, vervolgden de López Brothers en de VS Taekwondo in april 2018. Die zaak werd doorverwezen naar het US Center for SafeSport, die de broers vervolgens een levenslange schorsing voor Taekwondo in de VS gaf. In reactie daarop schorste ook World Taekwondo de broers.

Olympische spelen 2020

Een arbitragepanel hief het Amerikaanse Taekwondo-verbod van Steven López op in december 2018 en het Amerikaanse Taekwondo-verbod van Jean López in januari 2019, onder verwijzing naar gebrek aan bewijs. World Taekwondo deed dit niet, waardoor Steven López niet deel mag nemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De laatste persoon die Steven López van verkrachting beschuldigde, zei dat ze López voor het eerst ontmoette na een reis van Canada naar Las Vegas om een ​​Taekwondo US Open-evenement bij te wonen in 2010. Ze zei dat op de foto ging met López en dacht dat dit haar enige interactie met hem zou zijn, wat volgens haar later uitmondde in de verkrachting.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws