Bekende MMA-vechter in coma! 'Hij vecht voor zijn leven'
Home / Nieuws / Bekende MMA-vechter in coma! ‘Hij vecht voor zijn leven’

Bekende MMA-vechter in coma! ‘Hij vecht voor zijn leven’

Miroslav Štrbák, de bekende Slowaakse MMA-vechter stortte dinsdag 4 januari in tijdens een training. Hij wordt sindsdien in coma gehouden. Štrbák werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd waar hij op de IC ligt.

De 32-jarige Štrbák is een van de meest ervaren vechters uit Slowakije. In zijn professionele carrière behaalde hij 19 overwinningen tegen 10 verliezen. Štrbák’s laatste wedstrijd was op het Oktagon 21-toernooi in 2021, waar hij Karol Ryšavý versloeg op punten (lees verder onder video).

Štrbák kreeg een hartaanval tijdens de training, terwijl latere tests in het ziekenhuis aantoonden dat de vechter in het verleden een lichte hartaanval moet hebben gehad. ,,Hij werkte de hele week in bouw, herstelde zondag in de sauna en tijdens de reguliere technische training ging hij plotseling zitten en stopte zijn hart”, aldus de manager van de vechter Nina Sedláková.

Schade onbekend

Dit werd gevolgd door een lange reanimatie en transport naar het ziekenhuis. Waar Štrbák nog steeds in een kunstmatige coma wordt gehouden en vecht voor zijn leven. Wat de schade is die Štrbák heeft opgelopen, zal pas na het ontwaken bekend worden.

,,Zijn situatie is stabiel en de voorspellingen zijn beter. Meer valt er helaas niet te zeggen. We wachten nog steeds. Ik weet niet meer, we geloven allemaal dat hij beter zal worden, hij is een vechter. De familie de pers buiten de deur houden. En dat respecteren we”, zegt Sedláková.

Bekijk ook

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! 'God genees hem'

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! ‘God genees hem’

Tyson Fury, de legendarische bokser heeft de harten gestolen van de fans. De reus met een klein hartje nam de tijd voor de 7-jarige aan botkanker lijdende River Rhodes en sprak een gebed uit voor genezing.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page