Bekende kickboksers bij demonstratie in Den Haag, open de sportscholen Nieuws
Nieuws

Bekende kickboksers bij demonstratie in Den Haag, open de sportscholen

Bekende kickboksers bij demonstratie in Den Haag, open de sportscholen

De vechtsportbranche gaat aankomende donderdag demonstreren in Den Haag. Naast sportscholen zullen er grote namen uit de vechtsport bij zijn, zoals Ernesto Hoost, Peter Aerts en Semmy Schilt.

Vechtsportscholen uit het hele land willen veilig hun deuren openen. Om aan het kabinet het signaal af te geven dat dat kan, demonstreren ze donderdag 11 maart om 12:00 uur samen in Den Haag.

Vechtsporters hebben bij de eerste lockdown aangetoond dat ze met de nodige aanpassingen prima op een ruime, veilige afstand van elkaar kunnen trainen. Echter zijn de regels bij de tweede lockdown flink aangescherpt, waardoor men in tweetallen mag sporten en de maximale leeftijd voor de vechtsporters staat voorlopig vastgesteld op 27 jaar.

Rondje de ring in met

,,Ernesto Hoost, Peter Aerts en Sem Schilt zullen tijdens de demonstratie een partijtje K-1 in de boksring knokken tegen politici die het aandurven om het, met inachtneming van de anderhalf meter afstandsregel, op te nemen tegen de drie iconen in het Nederlandse vechtsporten", zegt Satish Jhamai een van de mensen achter de demonstratie.

De vechtsportbranche wil op een positieve manier een signaal aan het kabinet geven dat ook zij klaar is om gefaseerd de deuren te openen en als groep buiten te gaan trainen. Nu is het nog onzeker of het een groot deel van deze sector de lockdown zal overleven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws