ANGST: Sportscholen failliet ook met Corona regeling overheid Nieuws
Nieuws

ANGST: Sportscholen failliet ook met Corona regeling overheid

ANGST: Sportscholen failliet ook met Corona regeling overheid
ANGST: Sportscholen failliet ook met Corona regeling overheid

Het ministerie van Economische Zaken heeft de regeling ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19’, ook wel TOGS genoemd ingesteld.

De regeling is een eenmalige tegemoetkoming van €4.000 die ondernemers kunnen aanvragen die getroffen worden door de corona crisis en tot nader order de deuren hebben moeten sluiten. In de praktijk blijkt dat deze regeling nogal wat haken en ogen heeft.

Deze regeling is een gift, en hoeft daarom niet terugbetaald of verantwoord te worden. Tevens is de ondernemer vrij om dit geld naar eigen inzicht te besteden. Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om voor de regeling in aanmerking te komen. Enkele belangrijke voorwaarden.

Verkeerde code

Er gekeken naar de SBI-code om te bepalen of een onderneming een beroep mag doen op de regeling. Bekijk hier alle SBI-codes die in aanmerking komen voor de regeling. Sportscholen lopen tegen een dichte deur aan omdat deze vaak niet de juiste SBI code hebben welke wordt toegekend bij inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Online zijn er el petities gestart en initiatieven om de overheid gewag te maken van het feit dat het ontbreken van de juiste SBI oude een groot aantal sportscholen in de problemen brengt. Dit kan inhouden dat een aantal definitief de deur zal moeten sluiten als de maatregelen aanhouden.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws