Andy Souwer ONE Championship debuut: Verliest maar zet zich wel op de kaart Nieuws
Nieuws

Andy Souwer ONE Championship debuut: Verliest maar zet zich wel op de kaart

Andy Souwer ONE Championship debuut: Verliest maar zet zich wel op de kaart
Andy Souwer ONE Championship debuut: Verliest maar zet zich wel op de kaart

Anthony “The Assassin” Njokuani schokte de wereld door zaterdag 6 oktober te winnen van een icoon in de vechtsportwereld. Het is zijn grootste overwinning in zijn kickbokscarrière en ONE Super Series-debuut.

Met een mix aan counterstriking en kalmte, won de Nigeriaanse lichtgewicht met een split decision overwinning van de Nederlandse legende Andy 'Souwer Power' Souwer tijdens ONE: Kingdom of Heroes in Bangkok. Dat schrijft OneFc.com.

Per ongeluk

In de eerste ronde probeerde Andy Souwer de partij te domineren in de Impact Arena in de Thaise stad Bangkok, maar de Nigeriaan ging hier handig mee om en liet zich niet de hoek indrijven. Ronde twee begon met Njokuani die per ongeluk een schot onder de gordel liet landen bij Souwer.

Toen Souwer echter zijn kalmte herwon, hervatte de trend van de eerste ronde zich alweer snel in de tweede. Souwer probeerde te domineren maar werd daardoor wel vaak geraakt door push-kicks, jabs en rechte stoten van de Nigeriaan.

Goed gevochten door Souwer

Ook in de derde ronde incasseerde Souwer een trap in het kruis, maar het deerde hem niet. Ook nu begon hij weer vooruit te vechten en deelde trappen en hoeken uit. Njokuani wist ook nu weer de aanval te pareren met counterpunches en trappen. Op het einde van de derde ronde kreeg Souwer nog een vliegende knie te incasseren. Twee van de drie juryleden waren voor de Nigeriaan.

Een samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zaterdag is hier nog eens na te kijken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws