Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding

Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding

Mogelijke schending van het antidopingbeleid voorkomt deelname aan UFC Fight Night 122.

Voormalig UFC middengewicht kampioen Anderson Silva is op de hoogte gebracht van een mogelijke schending van het antidopingbeleid van de UFC. En is uit een geplande UFC Fight Night 122 headliner met Kelvin Gastelum terug getrokken.

UFC-functionarissen kondigden vandaag de bevinding aan, die voortvloeide uit een buiten competitie geconcurreerd monster verzameld op 26 oktober door de onafhankelijke beheerder van het doping beleid, de U.S. Anti-Doping Agency.

Mogelijke schending van het antidopingbeleid voorkomt deelname aan UFC Fight Night 122

een steekproef buiten competitie

De UFC-organisatie is vandaag op de hoogte gebracht dat het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) Anderson Silva op de hoogte heeft gesteld van een mogelijke schending van het antidopingbeleid als gevolg van een steekproef buiten competitie die is verzameld op 26 oktober 2017. Als gevolg hiervan is Silva voorlopig geschorst door USADA. Vanwege de nabijheid van het geplande optreden van Silva op UFC Fight Night, Shanghai, China op 25 november 2017 tegen Kelvin Gastelum, is Silva van de kaart verwijderd en zoekt UFC momenteel naar een vervanging.

Eerlijk juridisch proces dat aan alle atleten wordt aangeboden

USADA, de onafhankelijke beheerder van het UFC Anti-Dopingbeleid, zal het resultaat en de juiste beoordeling van deze zaak met betrekking tot Silva afhandelen. Volgens het UFC antidopingbeleid is er een volledig en eerlijk juridisch proces dat aan alle atleten wordt aangeboden voordat sancties worden opgelegd. Aanvullende informatie zal op het juiste moment worden verstrekt naarmate het proces vordert.

eerste mogelijke overtreding van het USADA-programma

Hoewel het zijn eerste mogelijke overtreding is in het kader van het USADA-programma, is ‘The Spider’ potentieel een herhaalde belediging nadat hij een drugstest had gefaald rond de tijd van zijn UFC 183-gevecht met Nick Diaz in januari 2015.

Silva kreeg een schorsing van een jaar en een boete van $ 380.000 van de Nevada State Athletic Commission (NSAC) voor zijn overtreding in 2015, waarvan hij beweerde dat hij het resultaat was van een seksuele stimulering middel.

Bekijk ook

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira vocht tegen Adesanya met geheim gehouden blessure

Pereira wilde niet dat de blessure uitlekte

'Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

‘Stop met doping! McGregor uitgedaagd door oud-rivaal voor gevecht

Na zijn gewonnen wedstrijd daagde hij Conor McGregor uit.

Uit de cel de ring in! 'Stop nooit met vechten'

Uit de cel de ring in! ‘Stop nooit met vechten’

Ruim 8 maanden bracht Velasquez door in de gevangenis

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page