Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding Nieuws
Nieuws

Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding

Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding

Mogelijke schending van het antidopingbeleid voorkomt deelname aan UFC Fight Night 122.

Voormalig UFC middengewicht kampioen Anderson Silva is op de hoogte gebracht van een mogelijke schending van het antidopingbeleid van de UFC. En is uit een geplande UFC Fight Night 122 headliner met Kelvin Gastelum terug getrokken.

UFC-functionarissen kondigden vandaag de bevinding aan, die voortvloeide uit een buiten competitie geconcurreerd monster verzameld op 26 oktober door de onafhankelijke beheerder van het doping beleid, de U.S. Anti-Doping Agency.

Anderson Silva betrapt op mogelijke dopingovertreding

een steekproef buiten competitie

De UFC-organisatie is vandaag op de hoogte gebracht dat het Amerikaanse antidopingagentschap (USADA) Anderson Silva op de hoogte heeft gesteld van een mogelijke schending van het antidopingbeleid als gevolg van een steekproef buiten competitie die is verzameld op 26 oktober 2017. Als gevolg hiervan is Silva voorlopig geschorst door USADA. Vanwege de nabijheid van het geplande optreden van Silva op UFC Fight Night, Shanghai, China op 25 november 2017 tegen Kelvin Gastelum, is Silva van de kaart verwijderd en zoekt UFC momenteel naar een vervanging.

Eerlijk juridisch proces dat aan alle atleten wordt aangeboden

USADA, de onafhankelijke beheerder van het UFC Anti-Dopingbeleid, zal het resultaat en de juiste beoordeling van deze zaak met betrekking tot Silva afhandelen. Volgens het UFC antidopingbeleid is er een volledig en eerlijk juridisch proces dat aan alle atleten wordt aangeboden voordat sancties worden opgelegd. Aanvullende informatie zal op het juiste moment worden verstrekt naarmate het proces vordert.

eerste mogelijke overtreding van het USADA-programma

Hoewel het zijn eerste mogelijke overtreding is in het kader van het USADA-programma, is 'The Spider' potentieel een herhaalde belediging nadat hij een drugstest had gefaald rond de tijd van zijn UFC 183-gevecht met Nick Diaz in januari 2015.

Silva kreeg een schorsing van een jaar en een boete van $ 380.000 van de Nevada State Athletic Commission (NSAC) voor zijn overtreding in 2015, waarvan hij beweerde dat hij het resultaat was van een seksuele stimulering middel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws