'Als het moet moord ik!' Boksicoon Usyk spreekt vanuit frontlinie Oekraïne Nieuws
Nieuws

'Als het moet moord ik!' Boksicoon Usyk spreekt vanuit frontlinie Oekraïne

'Als het moet moord ik!' Boksicoon Usyk spreekt vanuit frontlinie Oekraïne

Oleksandr Usyk laat van zich horen. Het Oekraïense boksicoon die zijn land verdedigt tegen de Russische invasie zegt als hij gedwongen wordt hard terug te slaan.

De oorlog houdt Europa in bedwang, het land welke te maken heeft met een Russische invasie ziet veel bekende sporters de wapens opnemen. Ook Usyk, die gepland stond te rematchen met Anthony Joshua vecht aan het front. De bokser heeft radiostilte gehouden maar spreekt zich nu uit.

Als het moet...

,,Ik wil niet schieten, ik wil niemand vermoorden, maar als ze mij willen vermoorden, heb ik geen keus", zegt Usyk. ,,Misschien klinkt het sentimenteel, maar mijn ziel is van de Heer, en mijn lichaam is van mijn land, van mijn familie. Er is dus geen angst, absoluut geen angst. Er is gewoon verbijstering; hoe kan dit in de 21e eeuw gebeuren?”

In afwachting van een rematch met Joshua viel Rusland Oekraïne aan. Hij heeft toestemming gekregen om het land te verlaten, maar er is nog niet besloten wat hij op dit moment gaat doen. Bokspromotor Eddie Hearn heeft geen idee of het gevecht met Joshua zal plaatsvinden. Maar koestert hoop dat het doorgaat.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws