Home / Nieuws / Ali B blij met geslaagd UFC debuut van Abu Azaitar

Ali B blij met geslaagd UFC debuut van Abu Azaitar

Middengewichten Vitor Miranda en Abu Azaitar stonden gisteren (zondag 22 juli 2018) in Barclaycard Arena in Hamburg, Duitsland tegenover elkaar. Het was de in Marokko wonende (in Duitsland geboren), bij de UFC debuterende Azaitar die zijn winst record zou uitbreiden naar negen opeenvolgende. Azaitar heeft een grote fan base waaronder enkele bekende artiesten zoals onze eigen Ali B, deze was afgereisd naar Hamburg om het gevecht van Azaitar met eigen ogen te aanschouwen.

Grond gevecht

“Abu, Abu, Abu!” klonk het uit de menigte, die stevig aan de zijde van de Duitser stond, ook Ali B die met een groep mede fans aanwezig was liet zich niet onbetuigd. Het was Azaitar die al vroeg in de derde ronde in actie kwam en gemakkelijk toppositie kreeg tijdens het grondgevecht. Echter leek het tij even te keren, Miranda kwam terug en bleef stevig boven op Azaitar zitten, maar verloor daarna de controle, terwijl Azaitar hem op zijn rug rolde. Miranda probeerde weg te komen maar Azaitar bleef overheersen en won de partij via unaniem besluit met 30-27×2, 29-28.

Controversie

Overigens is Abu Azaitar in het verleden flink door de mangel gehaald door de Duitse roddel pers. In een interview met TV Strassensound in 2016 sprak Abu Azaitar over zijn vriendschap met Farid Bang, een controversiële rapper die antisemitische (anti Joods) teksten gebruikte in zijn muziek teksten. Abu Azaitar, verbrak zijn banden met Sammy Miri, een vermeend lid van de Miri Clan, een Mhallami-Libanese criminele organisatie die prominent aanwezig is in Duitsland en rivalen van de motorclub Hells Angels. Opgemerkt moet worden dat Abu Azaitar niet is betrokken bij enige misdaad dan ook sinds hij zich heeft toegewijd aan MMA.

Hoewel de UFC geen officiële verklaring gaf, vertelde een bron binnen de organisatie dat de UFC een lang proces doorloopt om de achtergronden van haar vechters te toetsen en veel tijd besteedt aan het verzekeren dat de vechters zich houden aan de Athlete Gedragscode van UFC. Azaitar heeft de Athlete Gedragscode van UFC niet overtreden.

So proud of you my brother @abuazaitar @ufc ❤️

Een bericht gedeeld door Ali B (@alibspec) op

Bekijk ook

Nederlandse vechtfilm krijgt interesse uit Hollywood

De nieuwste Amerikaanse streamingdienst ‘Dark Matter TV’ (DMTV) zal de meest gewaardeerde martial-arts film uit ...

NXT Wargames een show vol spektakel (video)

Aankomende zaterdagnacht is het zover, NXT Wargames een show vol spektakel met ongelooflijke stunts!!

Vermiste dochter UFC-vechter bewust in de val gelokt (video)

In een interview donderdag met de bekende Dr Phil, spraken UFC-vechter Walt Harris en zijn vrouw over de vermissing van hun dochter.