Agenten vrijuit na doodschieten MMA-vechter! 'Familie woedend' Nieuws
Nieuws

Agenten vrijuit na doodschieten MMA-vechter! 'Familie woedend'

Agenten vrijuit na doodschieten MMA-vechter! 'Familie woedend'

José Carlos de Lima een bekende MMA-vechter werd eerder dit jaar doodgeschoten door militaire politieagenten in Brazilië. De agenten gaan nu echter vrijuit nadat uit onderzoek naar voren komt dat deze uit zelfverdediging zouden hebben gehandeld.

De familie van voormalig MMA-vechter José Carlos de Lima is woedend. Dit nadat de civiele politie heeft geconcludeerd dat de militaire politieagenten die de schoten hebben afgevuurd, handelden uit zelfverdediging. De Lima was ongewapend (zie video hieronder).

,,Hij heeft niemand aangevallen. Je kunt het zien, in de video's kun je het zien. Ik vind dit verkeerd, dit is niet goed.", zei Joelma Alves Coimbra de Lima, de zus van de vechter. We accepteren dat niet, want zoals het deed met een persoon zoals hij, kan het met een ander doen. De politie moet de mensheid verdedigen, het volk, niet om een ​​weerloze persoon te doden die ziek was."

Hij was ziek

De Lima was leed aan een psychose tijdens het incident. Hoewel De Lima geen wapen had, ,,toen hij door werd neergeschoten, viel hij de Marechaussee's aan. Waardoor een reëel risico bestond dat hij zou kunnen proberen hun vuurwapens af te nemen", luidt een verklaring.

Hij werd geraakt met twee schoten in de buik, één afgevuurd door elke Marechaussee. Tot slot verklaarde de afgevaardigde dat de actie uit zelfverdediging was en daarom het leger niet aanklaagde. Wat suggereerde dat de zaak zou worden gesloten. De familie van de vechter pikt dit niet en eist verder onderzoek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws