Actie tegen illegale gevechten 'Nederlandse vechters geschorst' - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Actie tegen illegale gevechten ‘Nederlandse vechters geschorst’

Actie tegen illegale gevechten ‘Nederlandse vechters geschorst’

De Vechtsportautoriteit (VA) lijkt een actie te hebben ingezet tegen de illegale gevechten die in ons land, maar ook daarbuiten plaatsvinden. Meedoen en gesnapt worden betekent een lange schorsing uit de sport.

Op straat, fabriekshal of waar dan ook in een georganiseerd maar niet officieel gesanctioneerde wedstrijd mee knokken kan je als vechter duur te staan komen, zo zegt de Vechtsportautoriteit vandaag. De organisatie die de vechtsporten in ons land veilig wil houden is het zat. Het gevaar op zwaar letsel en zelfs dodelijke blessures is vrij groot.

Via haar site komt de Vechtsportautoriteit dan ook met een verklaring waarin de organisatie aangeeft, dat er niet alleen risico’s aan kleven maar ook gevelgen zijn. Dit wordt ondersteund door alle bonden en promotors in Nederland. Er zijn volgens bronnen al vechters die aangepakt zijn. Ook is op social media te zien dat er in ons land nog steeds straat gevechten plaatsvinden.

Zwaar de pisang

,,De VA en de Nederlandse sportbonden beschouwen deelname aan illegale gevechten als strijdig met de Algemene gedragsregels waar elke sporter, trainer, sportschoolhouder en promotor zich aan verbindt bij deelname aan wedstrijden in Nederland”, is te lezen. Echter is wel de vraag hoe dit 100 procent tegen te gaan, want hoever reikt de arm van de VA. Volgens critici is de organisatie een papieren tijger zonder tanden.

In de Vechtersbazen Podcast was de Nederlander Kalle Nijs gast die bij King of the Streets, een underground vechtorganisatie uit Zweden op de mat stond. Nijs is een van de geschorste die zijn naam bekend is (navraag bij Vechtersbazen. red). Lees hier meer op de site van de VA.

Bekijk ook

Canelo Alvarez vs Caleb Plant officieel voor 6 november

Canelo Álvarez, WBA/WBC/WBO Super middengewicht wereldkampioen, zal het opnemen tegen ongeslagen IBF Super middengewicht wereldkampioen Caleb Plant. De historische confrontatie zal plaatsvinden op zaterdag 6 november in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas.

De tandjes! UFC’er geeft update over kapot geslagen gebit (video)

De vechter leed een van de meest gruwelijke blessures

Topjudoka BEUKT zich naar winst in kickboks debuut (video)

Het gevecht ging over de volle drie ronden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page