Aantal kickboks en boks beoefenaars in Nederland fors toegenomen Nieuws
Nieuws

Aantal kickboks en boks beoefenaars in Nederland fors toegenomen

Aantal kickboks en boks beoefenaars in Nederland fors toegenomen

Aantal kickboks en boks beoefenaars in Nederland fors toegenomen

Boksen ook populair

Ook het boksen is aan het stijgen in populariteit het lijkt dat het kickboksen deze sport flink meetrekt. In 2014 waren er 3.337 geregistreerde boks beoefenaars, dat aantal ligt nu al op 5.399. De cijfers komen van het Muller instituut en op basis van een update van de Gezondheidsenquête / Leefstijlmonitor van RIVM en CBS, de cijfers kunnen vele malen hoger liggen aangezien niet alle sporters bij de sportkoepel geregistreerd zijn.

Positieve vibe

Het succes van het kickboksen en boksen komt onder andere door de positieve aandacht die de sporten krijgen. Vechters als een Rico Verhoeven die voor het kickboksen als ambassadeur dient, helpen mee de sport meer mainstream te krijgen. Maar ook een bokser als Nouchka Fontijn die goede prestaties neerzet in het vrouwen boksen is een goed voorbeeld. Verwacht wordt dat de groei door zal zetten nu de media ook steeds meer aandacht schenkt aan deze sporten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws