2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya - Vechtsport Info
Home / Nieuws / 2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

F.O.G. Schorst Mohammed Jaraya voor het aanvallen van een official op 29 april!

Berichten wij al eerder dit jaar over het onsportieve gedrag van Mohammed Jaraya die een F.O.G. official aanviel na een verloren partij tegen Redouan Laarkoubi. Het nieuws schokte een groot aantal vechtsport fans en het regende reacties op onze redactie, het zou namelijk een schandvlek zijn op de kickboks sport, die in het verleden met dit soort incidenten in verband werd gebracht.

2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

Slechte verliezer

Het komt wel vaker voor dat vechtsporters het niet eens zijn met een beslissing over een verloren partij, maar Jaraya nam het toch een stap te ver. Een jurylid of andere official aanvallen is uit den boze en doe je gewoon niet. Als je niet tegen je verlies kan moet je niet de ring in stappen, dat is part of the job.

Geld oorzaak van het geweld?

De partij die plaatsvond op 29 april jl. had een winnaars bedrag van maar liefst 200.000 in de pot. Dit speelde natuurlijk mee in de onvrede van Jaraya, want die zag dit fenomenale bedrag aan zijn neus voorbij gaan door het verliezen van deze partij.

De Sectie Ringcontactsporten FOG straft hard, twee jaar niet vechten

Dat nu Jaraya voor twee jaar geschorst is zal voor hemzelf ook niet echt als een complete verrassing moeten komen, het lag in de verwachting dat de Sectie Ringcontactsporten FOG met een fikse straf zou komen. En de opgelegde straf wordt ingevoerd met terugwerkende kracht tot 29 april 2017.

Kickboksen zit in de lift, incident heeft negatief effect

Er wordt al een aantal jaren hard gewekt om het kickboksen en de vechtsporten in het algemeen positief op de kaart te zetten, een incident als dit werkt daar niet erg aan mee. Echter is het een goed signaal dat de Sectie Ringcontactsporten FOG deze straf oplegt en zo laat zien dat men geweld buiten de ring niet tolereert, tegen wie dan ook.

Bron: R1N

 

 

Bekijk ook

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Chaos breekt uit bij MMA-wedstrijd nadat vechter publiek uitdaagt

Bellator MMA-bantamgewicht vechter Danny Sabatello won gisteravond.

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Sensatie! Heftige spinning back kick knock-out in China

Aerdake Apaer had een geweldige manier om zijn eerste MMA-overwinning te behalen.

MMA-ster Brendan Loughnane vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

1 Miljoen! MMA-ster vecht zich ondanks brute oogblessure naar PFL finale

Brendan Loughnane vocht zich gisteravond door een brute oogblessure om door te gaan naar $ 1 miljoen winner-take-all PFL-play-offs.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page