2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya Nieuws
Nieuws

2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

F.O.G. Schorst Mohammed Jaraya voor het aanvallen van een official op 29 april!

Berichten wij al eerder dit jaar over het onsportieve gedrag van Mohammed Jaraya die een F.O.G. official aanviel na een verloren partij tegen Redouan Laarkoubi. Het nieuws schokte een groot aantal vechtsport fans en het regende reacties op onze redactie, het zou namelijk een schandvlek zijn op de kickboks sport, die in het verleden met dit soort incidenten in verband werd gebracht.

2 Jaar schorsing voor Mohammed Jaraya

Slechte verliezer

Het komt wel vaker voor dat vechtsporters het niet eens zijn met een beslissing over een verloren partij, maar Jaraya nam het toch een stap te ver. Een jurylid of andere official aanvallen is uit den boze en doe je gewoon niet. Als je niet tegen je verlies kan moet je niet de ring in stappen, dat is part of the job.

Geld oorzaak van het geweld?

De partij die plaatsvond op 29 april jl. had een winnaars bedrag van maar liefst 200.000 in de pot. Dit speelde natuurlijk mee in de onvrede van Jaraya, want die zag dit fenomenale bedrag aan zijn neus voorbij gaan door het verliezen van deze partij.

De Sectie Ringcontactsporten FOG straft hard, twee jaar niet vechten

Dat nu Jaraya voor twee jaar geschorst is zal voor hemzelf ook niet echt als een complete verrassing moeten komen, het lag in de verwachting dat de Sectie Ringcontactsporten FOG met een fikse straf zou komen. En de opgelegde straf wordt ingevoerd met terugwerkende kracht tot 29 april 2017.

Kickboksen zit in de lift, incident heeft negatief effect

Er wordt al een aantal jaren hard gewekt om het kickboksen en de vechtsporten in het algemeen positief op de kaart te zetten, een incident als dit werkt daar niet erg aan mee. Echter is het een goed signaal dat de Sectie Ringcontactsporten FOG deze straf oplegt en zo laat zien dat men geweld buiten de ring niet tolereert, tegen wie dan ook.

Bron: R1N

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws