UFC-debuut voor NL topvechter Jarno Errens! 'Een droom die uitkomt' MMA Nieuws
MMA Nieuws

UFC-debuut voor NL topvechter Jarno Errens! 'Een droom die uitkomt'

UFC-debuut voor NL topvechter Jarno Errens! 'Een droom die uitkomt'

Jarno Errens maakt zijn UFC-debuut op 3 september tijdens UFC Paris tegen de eveneens debuterende William Gomis. Voor de uit Limburg komende Errens is het een droom die uitkomt. Hoger dan de UFC kan een vechter niet komen.

Voormalig NFC-kampioen Jarno Errens is op korte termijn opgeroepen om op 3 september te vechten op de UFC Paris fight card. De voormalige NFC-vedergewicht kampioen behaalde zijn laatste indrukwekkende overwinning op de Tadzjikistan Abdullaev (Brave/ NFC MMA), die hem in de schijnwerpers zette. De Nederlande bleef niet onopgemerkt door de UFC Europe-organisatie.

,,Toetreden tot de UFC is een droom van mij sinds ik mijn MMA-carrière begon. Als eerste en enige Nederlandse vedergewicht-vechter", zegt Jarno Errens. ,,Met Alistair Overeem die vorig jaar de UFC verliet, wil ik het stokje overnemen en Nederland weer op de kaart zetten op dit grootste MMA-podium ter wereld."

Nederland vertegenwoordigen

,,Dat gezegd hebbende, heb ik ook altijd zoveel steun gekregen van de Duitse en Belgische supporters. Mijn hoge vaardigheidsniveau is vooral het resultaat van alle wedstrijden die ik op Duitse bodem heb gevochten. Ik ben daar dankbaar voor, want die speeltuin heeft me gevormd als een vechter en ik wil iets teruggeven aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen en mijn groei als atleet, vooral de fans", aldus Errens.

Tegenstander William Gomis die ook zijn UFC debuut maakt is een groot talent. Gomis is in het bezit van de 100% Fight titel in Frankrijk. ,,Mijn eerste gevecht tegen de Fransman Wiliam Gomis zal over een paar dagen plaatsvinden en dat is voorlopig mijn belangrijkste focus", zegt Errens desgevraagd over zijn toekomst bij de UFC.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws