Rajabzadeh vs Maslobjev: Was het eerlijk spel? Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Rajabzadeh vs Maslobjev: Was het eerlijk spel?

Rajabzadeh vs Maslobjev: Was het eerlijk spel?

De Glory lichtzwaargewicht Grand Prix afgelopen weekend werd gekenmerkt door een bloederig gevecht tussen Sergej Maslobojev en Bahram Rajabzadeh. Na een kopstoot van Rajabzadeh, die een flinke wond aan de lip van Maslobojev veroorzaakte, besloot de Litouwer het gevecht op te geven.

De vechtstijl van Rajabzadeh, die bekend staat als "Golden Wolf", staat erom bekend erg agressief te zijn. Hij gaat er direct vol op en dit gevecht was geen uitzondering. Fans waarderen deze vechtstijl, die garant staat voor spektakel en knock-outs. Maar was het eerlijk spel?

Maslobojev, die gewond raakte door de kopstoot, legde uit waarom hij niet verder wilde vechten: "Mijn gezondheid staat voorop. Als een vechter zich als een duivel gedraagt... De volgende keer neem ik misschien een mes mee en steek ik hem", zei hij cynisch.

Kopstoot was niet opzettelijk

De Litouwer was duidelijk van mening dat Rajabzadeh te ver ging en de regels overtrad. "Ik hou van kickboksen, van schoon vechten. Niet van illegale acties. Ik hou niet van straatvechten en kopstoten."

Sommige experts in de vechtsportwereld vinden echter dat Maslobojev had moeten doorvechten. "Dit hoort bij het spel", aldus een insider. "Het is geen schaken. De fans komen voor spektakel." De kopstoot was overigens niet strafbaar omdat deze niet opzettelijk werd uitgedeeld.

Rajabzadeh: De nieuwe ster van Glory Kickboxing?

Maslobojev heeft de afgelopen tijd wat tegenslag te verduren gehad. Zo werd zijn titelgevecht tegen Donegi Abena in het verleden afgebroken vanwege een beenblessure bij de Litouwer. Een beslissing waar hij destijds fel tegen protesteerde.

Ondanks de blessure van afgelopen weekend, lijkt het met Maslobojev goed te gaan. De dag na het gevecht was hij alweer aanwezig bij een basketbalwedstrijd van de Litouwse professionele basketbalclub in Vilnius.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws