Nieky Holzken doet boekje open: 'Glory heeft mij gebruikt' (video) Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Nieky Holzken doet boekje open: 'Glory heeft mij gebruikt' (video)

Nieky Holzken doet boekje open: 'Glory heeft mij gebruikt' (video)

Nieky Holzken de voormalige Glory Kickboxing kampioen doet een aantal onthullende uitspraken in een interview. Zo verteld zijn dat op 8 april zijn volgende gevecht in Singapore gepland staat. Maar ook hoe Glory van zijn bekendheid profiteerde.

In het interview met Clyde van Dams verteld Holzken dat toen hij bij het 'oude' Glory Kickboxing onder contract stond niet alles koek en ei was. Holzken was 5 jaar ongeslagen als kampioen bij de kickboksorganisatie. Maar het afscheid was niet warm.

,,Ik had 12 partijen op rij gewonnen. Ik was in onderhandeling voor een nieuw contract. Maar toen liet Glory mij verliezen tegen Doumbé (huidige weltergewicht kampioen. red.)", zegt Holzken.

Gebruikt

,,Ik voelde mij bij Glory de schoonzoon, die niet geliefd werd door zijn schoonouders. Ik werd aangekeken omdat ik te duur zou zijn. Dus wegwezen", vervolgd Holzken. ,,Glory had mij wel nodig toen in een realife soap bij RTL had."

,,Toen konden ze mij lekker gebruiken zoals in de RAI, Amsterdam. Camera's mee en alles mocht gratis binnen. Als Glory maar op tv kwam. Met Rico Verhoeven ook erbij. "

Betalen

Dit veranderde volgens Holzken plosklaps een jaar nadien. ,,Een jaar later moest ik voor de derde keer tegen Murthel Groenhart in Denver. Toen had ik een contract met Spike voor een real life soap. Maar Spike mocht niet binnen. Wel als wij €50.000 betaalde, een jaar van tevoren mocht het wel", aldus Holzken. ,,Toen hadden ze al van mij geprofiteerd."

Holzken vecht tegenwoordig bij ONE Championship waar het volgens de kampioen anders gaat. ,,Of je wint of verliest ik wordt met hetzelfde respect behandeld." Op 8 april keert Holzken terug op het wereld toneel. Tegen wie kan hij nog niet zeggen. Al gaan de geruchten dat legende John Wayne Parr zijn tegenstander zal zijn.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/kickboks-muay-thai-nieuws/droomgevecht-kickbokslegende-nieky-holzken-stap-dichterbij/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws