Home / Columns / Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Waarom kickboksen de ultieme training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.

Een goede kickboks training begint met een warming-up van 10 minuten, waarbij het lichaam wordt voorbereid om te bewegen, gevolgd door zakwerk met stoten, trappen en knieën binnen 7 rondes van drie minuten. Houdt tussen de rondes actieve rustbewegingen voor maximale calorieverbranding.

De les eindigt je het beste met een afkoeling van 10 minuten om de hartslag te verlagen en de spieren terug te zetten naar hun oorspronkelijke lengte, maar niet voordat de kern (core), dus de buikspieren worden getraind. Als je nog niet overtuigd bent om deel te nemen aan een kickboksles, kunnen de onderstaande voordelen je wellicht overtuigen.

Het smaakt naar meer

Kickboks training is een geweldige manier om kilo’s af te vallen en stevige spieren op te bouwen, allemaal terwijl je plezier hebt in een energieke vorm van bewegen. Wil je gaan kickboksen zorg dan dat je traint onder een coach met ervaring in kickboksen, die de les uitnodigend maakt. Gecombineerd met een energieke groep, zorgen de trainingen ervoor dat je terug blijft komen voor meer.

Kickboks-conditioneringslessen zijn een geweldige manier om een ​​nieuwe zelfverdedigingsvaardigheden te leren, terwijl je plezier hebt tijdens een volledige lichaamstraining! De boost van zelfvertrouwen wetende dat je in vorm bent en de vechtlust omarmt is onmeetbaar! Word sterker en zelfverzekerder met elke stoot en trap.

Vet verbranden

Kickboks lessen zijn geweldig voor elke atleettraining in het laagseizoen of als onderdeel van hun kracht- en conditioneringsroutine in het seizoen. Het vereist dat alle energiesystemen meedoen en gebruikt alle 3 de bewegingsvlakken. Dit helpt je op zijn beurt om honderden calorieën te verbranden, niet alleen tijdens de les, maar ook uren daarna.

Kickboksen stimuleert ook de natuurlijke energie, waardoor de houding en mentale focus in het dagelijks leven worden verbeterd. Als je klaar bent met je training, zul je een stress verlichtend gevoel ervaren als geen ander, terwijl je een van de beste trainingssessies ooit gevolgd hebt!

Bekijk ook

Vechtsport organisatie Enfusion staat in de startblokken

Nederlandse vechtsport organisatie Enfusion, keert terug met vier shows in september en oktober. Zo maakt ...

ONE Championship ziet kans in ondergang GLORY Kickboxing

Het nieuws dat GLORY Kickboxing ten onder lijkt te gaan heeft inmiddels onze landsgrenzen ver ...

GLORY KICKBOXING topman Cor Hemmers geeft verklaring

Het blijkt dat de storm over GLORY Kickboxing nog niet is gaan liggen. Zaterdag bracht ...