Home / Columns / Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Waarom kickboksen de ultieme training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.

Een goede kickboks training begint met een warming-up van 10 minuten, waarbij het lichaam wordt voorbereid om te bewegen, gevolgd door zakwerk met stoten, trappen en knieƫn binnen 7 rondes van drie minuten. Houdt tussen de rondes actieve rustbewegingen voor maximale calorieverbranding.

De les eindigt je het beste met een afkoeling van 10 minuten om de hartslag te verlagen en de spieren terug te zetten naar hun oorspronkelijke lengte, maar niet voordat de kern (core), dus de buikspieren worden getraind. Als je nog niet overtuigd bent om deel te nemen aan een kickboksles, kunnen de onderstaande voordelen je wellicht overtuigen.

Het smaakt naar meer

Kickboks training is een geweldige manier om kilo’s af te vallen en stevige spieren op te bouwen, allemaal terwijl je plezier hebt in een energieke vorm van bewegen. Wil je gaan kickboksen zorg dan dat je traint onder een coach met ervaring in kickboksen, die de les uitnodigend maakt. Gecombineerd met een energieke groep, zorgen de trainingen ervoor dat je terug blijft komen voor meer.

Kickboks-conditioneringslessen zijn een geweldige manier om een ā€‹ā€‹nieuwe zelfverdedigingsvaardigheden te leren, terwijl je plezier hebt tijdens een volledige lichaamstraining! De boost van zelfvertrouwen wetende dat je in vorm bent en de vechtlust omarmt is onmeetbaar! Word sterker en zelfverzekerder met elke stoot en trap.

Vet verbranden

Kickboks lessen zijn geweldig voor elke atleettraining in het laagseizoen of als onderdeel van hun kracht- en conditioneringsroutine in het seizoen. Het vereist dat alle energiesystemen meedoen en gebruikt alle 3 de bewegingsvlakken. Dit helpt je op zijn beurt om honderden calorieƫn te verbranden, niet alleen tijdens de les, maar ook uren daarna.

Kickboksen stimuleert ook de natuurlijke energie, waardoor de houding en mentale focus in het dagelijks leven worden verbeterd. Als je klaar bent met je training, zul je een stress verlichtend gevoel ervaren als geen ander, terwijl je een van de beste trainingssessies ooit gevolgd hebt!

Bekijk ook

Onbekende vechters in 1 klap wereldberoemd door coronavirus

Het coronavirus eist veel slachtoffers, dwingt mensen afstand te houden en toch nader tot elkaar ...

Zal het gevecht tussen Badr en Benny doorgaan?

Met alle hectiek rondom de coronavirus pandemie en de uitvallende sport events neemt de bezorgdheid ...

SPORTSCHOLEN DICHT DOOR CORONAVIRUS: ‘Laat ze niet vallen’

Doordat de overheid Nederland compleet dichtgooit komen veel bedrijven in de problemen, zo ook de ...