Home / Columns / Waarom Andy Souwer een ware kickboks legende is

Waarom Andy Souwer een ware kickboks legende is

Waarom Andy Souwer een echte kickboks legende is

Het woord legende wordt veel gebruikt in vechtsporten, maar Andy Souwer verdient ongetwijfeld die eer. Souwer kan worden beschouwd als een van de beste kickboksers ooit.

De 36-jarige kickbokser heeft al twee decennia lang op het hoogste niveau gevochten en een aantal van de meest memorabele prestaties in de geschiedenis van de sport neergezet.

Souwer heeft een carrière opgebouwd die gebaseerd is op de bereidheid om iedereen, waar dan ook en op elk moment onder ogen te zien.

Jong geleerd….

Op 7-jarige leeftijd maakte hij voor het eerst kennis met kickboksen en tegen de tijd dat hij 8 was, had hij zijn eerste gevecht al gewonnen.

Souwer trainde vanuit de Ling Ho Gym in Den Bosch en was al vroeg aan het sparren met enkele van de beste kickboxers ter wereld.

Voor niemand bang

Dat leidde tot zijn eerste wedstrijden tegen volwassen mannen toen hij net 14 was. Zelfs als een tiener, toonde hij de geest van de krijger die hem naar de top zou brengen.

Souwer is vooral bekend om zijn ongelooflijke kickbokscarrière, maar de ervaren vechter heeft ook deelgenomen aan tal van andere vechtsporten.

MMA en boksen

Souwer heeft zichzelf ook uitgedaagd in MMA en boksen, wat bewijst dat hij altijd op zoek is om te evolueren als vechter en zichzelf in nieuwe uitdagingen drijft.

Souwer’s record van meer dan 150 overwinningen wordt indrukwekkender gemaakt door het aantal bekende tegenstanders waar hij tegenover stond.

Meervoudig titelhouder

Souwer werd twee keer wereldkampioen bij Showtime en claimde hij de WPKA, WKA, FIMC, ISKA, WMTA wereldtitels. Ook claimde hij K-1 en Shootboxing Wereldtitels.

Als je bedenkt dat hij dit allemaal deed in meerdere gewichtsklassen, is het moeilijk om andere kickboksers te vinden die hem kunnen evenaren.

Geliefd

Alle prestaties van Souwer hebben zijn plaats in de geschiedenisboeken gegarandeerd, maar zijn prestaties in de ring hebben hem een ​​plaats in de harten van fans over de hele wereld bezorgd.

Bekijk ook

Letselschade door kickboksen: ‘Pas op waar je traint’

Kick of Thai Boksen en alle aanverwante sporten zijn voor algehele vrije beoefening open en zijn niet te reguleren of te beheersen.

Gevecht met de blote vuist krijgt bloederig einde

Woonwagencultuur: ‘Blote vuist boksen hoort erbij’

Boksen met de blote vuist ook wel bekend als Bare Knuckle is in sommige culturen heel gewoon.

Badr Hari en Rico Verhoeven vliegen elkaar in de haren op Instagram

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: ‘Wat mag dat kosten?’

Rematch Badr Hari en Rico Verhoeven: 'Wat mag dat kosten?'

REGIO NIEUWS UITGELICHT