Vechtsport en Kickboks verwondingen pas er voor op - Vechtsport Info
Home / Columns / Vechtsport en Kickboks verwondingen pas er voor op

Vechtsport en Kickboks verwondingen pas er voor op

Vechtsport en Kickboks verwondingen, hoe voorkom of behandel je deze!

Vechtsport en Kickboks verwondingen, hoe voorkom of behandel je deze!Met de nieuwe populariteit van atletische activiteiten die de vechtkunsten betreffen, zullen er verschillende verwondingen optreden die niet gezien worden bij de gewone atletiek. De diversiteit van de vechtkunsten kan worden onderscheiden in twee verschillende soorten trainingen. De training van de traditionele krijgskunstenaar of kickbokser omvat een reeks activiteiten. Een trainingssessie omvat stretching, basis technieken en combinaties, zak en / of pad training, kumite of kata, en uiteindelijk sparring. Een nieuw type opleiding is zeer populair geworden in de hedendaagse samenleving, het is aerobic kickboksen, anders bekend als “Tae Bo”. Dit type training of oefening houdt in dat gebruik wordt gemaakt van vechtsporttechniek gecombineerd met traditionele aerobische oefeningen. Een klasse van aerobic kickboksen combineert stretching, basis technieken en combinaties in een aerobics type formaat.

Opleiding

Het belangrijkste aspect van vechtsport training of aerobic kickboksen training is dat de student of deelnemer extensief moet stretchen voor een training sessie. Door de hoeveelheid kleine zachte weefsel verwondingen zoals spierletsel uit te sluiten, worden de pees belastingen verminderd. Stretching moet voor minimaal vijftien minuten uitgevoerd worden voordat u een trap of stoot techniek uitvoert.

Schade die kan optreden varieert van kleine verwondingen tot ernstig ontwrichtende verwondingen. Bij het beoordelen van aerobic kickboksen zijn schade die zich voordoet over het algemeen klein. Gemeenschappelijke podiatrische verwondingen bij het uitvoeren van aerobic kickboksen zijn; Plantar fasciitis, Achilles tendonitis, zeemoïtitis, enkelverstuikingen. Bij het kijken naar traditionele vechtsporten die betrekking hebben op pads, een zware bokszak, en / of een andere student, worden de verwondingen uitgebreider. Naast de bovengenoemde verwondingen omvatten traditionele vechtsport verwondingen; Fracturen, hematomen en ontwrichten gewrichten en pezen.

Gezichtsverwondingen en bindweefsel

Plantar fasciitis, of gezicht verwondingen kunnen optreden bij training als gevolg van de constante draai en hoogte van de voet tijdens het uitvoeren van schoppen. De mechanica van het uitvoeren van een voor- of roundhouse type kick houdt in dat het ondersteunende been draait op de bal van de voet, terwijl het andere been in de lucht komt die het doel raakt. Het gezicht letsel kan optreden op het ondersteunende been door de druk op het bindweefsel of een bindweefsel verwonding kan optreden bij het gestrekte been als gevolg van het herhaling van het bindweefsel en het verstevigen van het bindweefsel wanneer de trap begint of wanneer de trap afloopt welke oorzaken veroorzaken De schopvoet keert terug naar de grond waardoor het bindweefsel wordt verstevigd. De pijn zal zich aan de binnenkant van de hiel bevinden en aan de onderkant van de hiel wanneer dit soort letsel optreedt.

Achilles tendonitis is een ander algemeen letsel tijdens de vechtsport training. De Achillespees is erbij betrokken om de voet in positie te brengen voor veel van de schoppen, en is ook verantwoordelijk voor de initiatiebeweging bij het uitvoeren van een kick. Aangezien de hoeveelheid schoppen die in een trainingssessie worden uitgevoerd, meer dan 500 bedraagt, kan een overmatig letsel op de achillespees een tendonitis veroorzaken bij training.

Seasmoiditis, is een ander type herhaaldelijk bewegingsverwonding. Bij het uitvoeren van een goede schop, wordt de ondersteunende voet verheven op de metatarsale koppen, waardoor het ondersteunende been kan draaien. Het lange bot achter de big toe heeft twee kleine ronde botten onder het hoofd van dit bot. Deze botten kunnen worden geïrriteerd en ontstoken en veroorzaken pijn net achter en onder de grote teen.

Net als bij vele andere sporten zijn enkelspuiten heel gebruikelijk in de opleiding van vechtsporten. Het overvloed aan side-to-side beweging en een ledemaatsteun tijdens het schoppen maakt dit letsel een veel voorkomende bij het trainen.

 

Basisbehandelingsaanbevelingen

Met de bovenstaande vier verwondingen moet de basisbehandeling van het verwonding van het letsel, het verwarmen van het letsel en het verhogen van het uiteinde worden uitgevoerd. Als de voorwaarden na een paar dagen rust, ijs en hoogte blijven bestaan, moet uw podoloog verdere beoordeling uitvoeren.

Overige verwondingen

Met de toevoeging van contactactiviteiten in de traditionele vechtsporten zijn fracturen gebruikelijk in de voet en enkel. Gewone soorten fracturen tijdens training; Digitale fracturen en metatarsale fracturen. Met deze soorten letsels is de pijn ernstig en leidt het vaak tot het onvermogen om gewicht op het ledemaat te dragen. Zwelling en kneuzingen zullen vaak de fractuur begeleiden. Als er sprake is van een ernstig letsel dat u het vermogen om te lopen kan belemmeren en er wordt vermoed dat er een fractuur is, raden wij u aan om uw podia te bezoeken, zodat röntgen foto’s van het gebied kunnen worden genomen.

Hematoma (bloeding) vorming kan het meest voorkomende letsel zijn in de traditionele vechtsport. Hematoma wordt veroorzaakt als de voet of het been onjuist raakt of een doel raakt die niet goed gevuld is. Voorwerpen zoals zware bokszakken, of zelfs zandzakken. Wat er gebeurt is dat door het opvallend van dit voorwerp meerdere vasculaire structuren worden verstoord waardoor bloedingen in de voet of het been ontstaan. Dit zal ervoor zorgen dat de voet meestal op de bovenkant van de voet zwelt en de zwelling veroorzaakt druk op de zenuwstructuren die pijn tot gevolg hebben. Hematomen kunnen optreden met of zonder fracturen van de botten. De primaire behandeling voor dit type letsel is weer rust, ijs, compressie en hoogte. Het is zeer belangrijk om deze schade goed te beoordelen. Als u merkt dat de tenen koud zijn en de pijn erg ernstig is, moet u onmiddellijk het letsel beoordelen in een ziekenhuis of een dringend zorgcentrum. Een voorwaarde genaamd Compartment Syndrome kan zich voordoen in dit gebied, dat als u niet onmiddellijk wordt behandeld, kan leiden tot verlies van uw voet.

Ontwrichting van gewrichten in vechtsporten zal de cijfers de meerderheid van de tijd betrekken. Met de traditionele vechtsporten wordt de training uitgevoerd zonder voetbescherming. Dit stelt het lichaam bloot en kwetsbaar voor ontwrichting. Als een ledemaat wordt ontwricht, raadpleeg dan zo snel mogelijk de podoloog om eventuele complicaties op lange termijn te vermijden.

Tendon dislocatie kan ook optreden als gevolg van de vechtkunst opleiding. De primaire pees die kan ontwijken bij training is de peroneale pees die net achter de fibula loopt. Dikwijls is dit letsel veroorzaakt door een enkelverstuiving. Het kenmerk van deze verwonding is dat de pees die gewoonlijk achter de fibula zit, rond de buitenkant van het bot springt als de voet opgedrukt wordt. Het letsel zal veel lijken op een enkelverstuiking. Als je de tendon verplaatst op deze manier, of je merkt op dat wat je dacht dat een enkelverstuiking niet beter wordt, moet je je arts voor verdere evaluatie bezoeken.

Conclusie

Vechtsporten is een uitstekende manier van oefenen en stress vermijdend. Zoals bij elk type oefening zijn verwondingen een veel voorkomend voorval. In staat zijn om het type letsel te identificeren, en de juiste behandelingsmodaliteit zorgt voor een sneller herstel en een snellere terugkeer naar de activiteit.

Bekijk ook

Nieuwe datum Badr vs Wrzosek, Glory keert terug naar Gelredome

Gisteren ontstond er enige commotie toen bleek dat het Glory 78 evenement van 17 juli werd verplaatst.

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli.

ONE Championship slaat kickboks evenement in Amsterdam over?

Op 10 Juli zou in Amsterdam in de Sporthallen Zuid het eerste ONE Championship kickboks evenement plaatsvinden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page