VANAF 1 SEPTEMBER KICKBOKS EN MMA-EVENTS: Vergeet het maar - Vechtsport Info
Home / Columns / VANAF 1 SEPTEMBER KICKBOKS EN MMA-EVENTS: Vergeet het maar

VANAF 1 SEPTEMBER KICKBOKS EN MMA-EVENTS: Vergeet het maar

Door de coronamaatregelen zal er waarschijnlijk weer vanaf september live gevochten mogen worden.

Als de events per 1 september weer mogen zijn er verschillende mogelijkheden maar ook beperkingen. Wanneer de overheid zich houdt aan hoe nu de sportscholen open mogen en trainingen geven, dan zou eerst de jeugd competitie opgestart kunnen worden. Waar deze gehouden worden, met of zonder publiek is nog de vraag, de overheid laat nu nog max 30 personen toe in openbare ruimtes.

Een nadeel is dat eind september het najaar start dus buiten organiseren lijkt dan niet echt een optie, of er moet een zacht najaar/winter in aantocht zijn. Kijkend naar de voetbal competitie zou het wel moeten kunnen dan moet men overkapt organiseren.

De kleintjes zijn de pineut

Dit vergt een flinke investering, een boksring overdekken is niet goedkoop afgezien van de rompslomp er omheen met vergunningen en veiligheid maatregelen. Dit geldt vooral voor de kleinere events en promotors, grote organisaties zouden gebruik kunnen maken van stadions.

Er is een grote maar, diverse vechtsport organisaties en ook kleinere organisatoren hebben op papier een aantal events al verschoven. Dat dit onder een groot voorbehoud is en afhankelijk van de grilligheid van het coronavirus maar ook de overheid is duidelijk. Mocht het virus een tweede golf van zieken veroorzaken de aankomende maanden dan is alles onzeker.

Amerikaans voorbeeld

De Amerikaanse UFC heeft met succes een aantal besloten events georganiseerd, zonder publiek weliswaar maar te zien via online stream of betaalde abonnementen. Daar ligt voor Nederlandse organisatoren een probleem. Veel zijn afhankelijk van de tickets sales bij de deur, dit valt weg als er besloten gevechten wordt of met een beperkt aantal toeschouwers aanwezig.

De grotere organisaties kunnen inzetten op tv rechten, reclame inkomsten en sponsoren, de kleinere lokale events vallen hier buiten de boot. Dan nog het feit om een event van A tot Z georganiseerd te krijgen, vechters die op gewicht moeten zijn, nieuwe eisen, vergunningen. September klinkt mooi maar als alles goed gaat lijkt november de eerste optie dat er een event misschien te zien zal kunnen zijn.

Bekijk ook

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! 'Eerste in zijn soort'

Uniek 1 Miljoen MMA-event in Europa! ‘Eerste in zijn soort’

In totaal zullen 16 atleten deelnemen aan de reeks

Rauwe vleeseter 'Liver King' ontmaskert door MMA-kampioen

Rauwe vleeseter ‘Liver King’ ontmaskert door vechtkampioen

Liver King veroordeelde het gebruik van

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Fury vs Chisora 3 voorspelling! Wie gaat winnen?

Het is moeilijk om een voorspelling te doen voor de uitkomst van het gevecht

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page