Top kickboksen in Nederland ten dode opgeschreven? – Vechtsport Info
Home / Columns / Top kickboksen in Nederland ten dode opgeschreven?

Top kickboksen in Nederland ten dode opgeschreven?

Is het topkickboksen in Nederland ten dode opgeschreven?

Wie zo het nieuws volgt om het Nederlandse kickboksen heen, kan alleen maar concluderen dat de sport op prof niveau in moeilijkheden verkeerd.

Het jaar 2020 nadert zijn trieste einde en voor de sport ziet het er ook niet echt rooskleurig uit in het laatst niet voor de vechtsport. Het ene na het andere grote event werd vanaf het voorjaar afgelast door de coronapandemie. Midden zomer leek de vechtsport weer op te leven en werden er weer grote aankondigingen gedaan.

Een grote ellende

Behalve wat lokale events meestal in club verband was Enfusion de enige die het voor elkaar kreeg kickboks events gecombineerd met ECE stand up fights een soort van MMA van de grond te krijgen. De top organisatie onder leiding van Edwin van Os boekte flink wat succes.

Ook Glory Kickboxing leek goed op weg en kwam met een knaller van een event op 7 november. Die niet minder dan een van de grote namen van GLORY, Badr Hari in een headliner had staan op 7 november aanstaande. Echter werd Badr Hari ziek gemeld met het coronavirus. Hierdoor zegde GLORY gemakshalve maar het hele event af, zij het met de hete adem van het kabinet in haar nek.

We gaan failliet

De overheid verbood alle events tot nader orde behalve het topvoetbal, dat alle crisissen lijkt te overleven. Met het afzeggen en niet doorgaan van veel events zij niet alleen de vechters en de fans de dupe, maar alles en iedereen die er omheen hangt om iets op poten te zetten.

Er is dan ook veel gemor te horen onder de vechters die hun broodwinning net als bijvoorbeeld de horeca in een hoog tempo als sneeuw voor de zon zien verdwijnen. Triest maar waar. Wie nog als vechter wil overleven moet uitwijken naar het buitenland.

Naar het buitenland

Dat is echter niet zo eenvoudig, organisaties zoals Bellator, UFC en ONE Championship staan ook niet op iedere vechter met open armen te wachten. Het is schokkend te zien dat promotors al inplannen voor 2021, maar hoe reëel is dat. Zal dan de crisis over zijn?

Het lijkt een kwestie van de lange adem, maar wie houdt deze het langst vol? Moeten kickboksers dan maar leren worstelen en richting MMA-vechten gaan. Sommige maakten al de stap. Toch blijft de sport bij recreanten populair en lijkt iets te groeien. Maar hoe lang zal dat zo blijven als er geen top kickboks idolen meer te zien zijn in de ring?

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page