STRAATGEWELD: Alle politieagenten op kickboks of MMA-les – Vechtsport Info
Home / Columns / STRAATGEWELD: Alle politieagenten op kickboks of MMA-les

STRAATGEWELD: Alle politieagenten op kickboks of MMA-les

STRAATGEWELD: Alle politieagenten op kickboks of MMA-les
Foto: Pixabay

Als je zo de media eens volgt val je elke dag weer van de ene in de andere verbazing.

Het geweld op straat neemt toe, niet alleen onder burgers maar ook tegen overheidsdiensten zoals de politie, ordehandhavers, ambulance personeel en zelfs advocaten. Waar zijn de tijden dat een lokale politieagent zonder enig risico kon wijzen op een misstand, of aangeven dat onordelijk gedrag niet wordt getolereerd.

Een artikel in de kranten van afgelopen week trok mijn aandacht: “Zwartrijder slaat conductrice bewusteloos”, te gek voor woorden dat iemand betrapt wordt op het reizen met het openbaar vervoer zonder geldig vervoersbewijs en er dan maar op los slaat. Normen en waarden vervaging ten top.

Wie o wie

Ook tegen de politie is geweld van alle dag, waarom worden deze niet getraind in vechtsporten, een simpel judo lesje op de politieschool is niet afdoende, voor je het weet sta je tegen een volleerd kickbokser, ga er maar aanstaan. Waar vroeger de politie training kreeg op het bureau in jiu jitsu, judo en sommige gevallen zelfs karate, is dit helemaal uit het pakket gehaald.

Politieagenten mogen zelfs niet zomaar bij een kickboks school lessen nemen, het risico dat een crimineel daar ook traint is groot, dat wil de korpsleiding voorkomen. Toch zou het niet onverstandig zijn de orde diensten eens goed te trainen in vechtsporten, wat valt er te verliezen, mijn inziens alleen maar winst. Maar wie pakt de handschoen op?

Column bijdrage: Frits Jellesma (wijkagent)

Bekijk ook

Glory pakt uit: 3 titelgevechten tijdens evenement op 17 juli

Het Glory 78 evenement op 17 Juli is er een met maar liefst 3 titelgevechten

⚠️ Fury vs Joshua in gevaar: Wilder wint rechtszaak

Tyson Fury vs Anthony Joshua heeft een grote horde te overwinnen

Vader en zoon pakken tag-team WWE-titels

Afgelopen nacht stond er weer een WWE-paperview op het programma

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page