Home / Columns / SPORTSCHOLEN DICHT DOOR CORONAVIRUS: ‘Laat ze niet vallen’

SPORTSCHOLEN DICHT DOOR CORONAVIRUS: ‘Laat ze niet vallen’

Doordat de overheid Nederland compleet dichtgooit komen veel bedrijven in de problemen, zo ook de sportscholen in ons land.

Hartverscheurende taferelen zijn wellicht nog niet aan de orde, maar als wij niet met z’n allen er voor zorgen dat het coronavirus een halt wordt toegeroepen zijn we verder van huis. De overheid kondigde zondag aan dat voorlopig tot 6 april een merendeel van de openbare gelegenheden dicht moeten.

Contributie verlaging

Daaronder vallen ook sportscholen waar onder andere kickboks, boks en MMA lessen worden gegeven. Een begrijpelijke ingreep want juist bij deze sporten is er direct 1 op 1 contact en een verhoogt risico op het overbrengen van het virus. Toch brengt de lock-down ook angst met zich mee naast het virus, zullen de sportscholen kunnen overleven.

Je ziet al initiatieven zoals sportschoolhouders die de contributie met 50% verlagen om zo de leden maar binnen te houden, noodgreep? Ja, maar wel zo redelijk ook deze mensen zijn ondernemer en moet net als iedereen hard vechten voor hun brood. Vechtsportbond WFCA lijkt het voortouw te nemen om de sportschoolhouders een hart onder de riem te steken.

Sportschoolhouder Roger Alken zegt,”ik heb besloten de contributie met 50% te verlagen, ik wil iets terug doen voor de mensen die jaren trouw zijn aan mijn gym, ik hoop dat meer mijn voorbeeld volgen.”

Allen voor een, een voor allen

Via Facebook doet Hans Loeffen van de WFCA dan ook de oproep de sportscholen niet te laten vallen als lid. “Geloof me dat het runnen van een gym echt geen vetpot is. Als jullie dan nu de abonnementen gaan stopzetten, zullen veel van de gym’s waar iedereen straks na deze epidemie weer graag wil gaan sporten er niet meer zijn,” Aldus Loeffen in de post.

Een waar woord, harde tijden als een lock-down welke overigens vast de dikke van Dalen zal halen als het woord van 2020, vraagt veel van de mens. Laten we dan ook in de vechtsportwereld elkaar steunen en er voor elkaar zijn. Laten wij hopen dat het virus snel onder controle is en iedereen weer veilig kan sporten en leven. OSU

Bekijk ook

3e gevecht Tyson Fury vs Deontay Wilder eindelijk geboekt

Het podium is ingesteld voor de derde wedstrijd tussen zwaargewicht boksers Tyson Fury en Deontay ...

TANDLOOS: Bokser verliest voortanden maar wint alsnog wedstrijd

Foto: Mikey Williams/Top Rank Bokser Josue Vargas had op veel manieren een moeilijke dinsdag. Niet ...

Facebook account GLORY Managing Director Sports doelwit hackers

Het blijkt dat het Facebook account van Cor Hemmers Managing Director Sports bij GLORY Kickboxing ...