Nieky Holkzen vs. Cosmo Alexandre: 'deze kickboks partij mag je niet missen' - Vechtsport Info
Home / Columns / Nieky Holkzen vs. Cosmo Alexandre: ‘deze kickboks partij mag je niet missen’

Nieky Holkzen vs. Cosmo Alexandre: ‘deze kickboks partij mag je niet missen’

Nieky Holkzen vs. Cosmo Alexandre: 'deze kickboks partij mag je niet missen'

Nieky “The Natural” Holzken en Cosmo “Good Boy” Alexandre ontmoeten elkaar voor de tweede keer op zaterdag 17 november in een ONE Super Series wedstrijd die de kickboks wereld in spanning houdt.

Deze fascinerende rematch tijdens ONE: WARRIOR’S DREAM in Jakarta, Indonesië, houdt de fans in spanning, gezien de entertainmentwaarde van hun eerste ontmoeting, en de geweldige dingen die beide supersterren in de acht jaar daarna hebben bereikt.

Holzken en Alexandre behoren ongetwijfeld tot ’s werelds beste kickboksers, en het vuurwerk zal er af spatten als ze elkaar weer ontmoeten. Dit is wat je moet weten over de titanenstrijd morgen in Jakarta.

De feiten op een rij

Holzken brengt een verbluffend 90-14 (1 NC) record met zich mee in het Istora stadion, evenals een 14-1 record als professionele bokser. De 34-jarige vechter uit Helmond, wordt erkend als een van de top kickboksers op de planeet door het winnen van Glory en WFCA wereldkampioenschappen, en hij heeft een ongelooflijke 46 knockouts op zijn naam staan.

Holzken nam eerder dit jaar deel aan de prestigieuze World Boxing Super Series, waar hij vriend en vijand wist te imponeren door Callum Smith te weerstaan in wat een bokswedstrijd was die tot het einde spannend bleef. Holzken verloor weliswaar maar verdiende met zijn clash tegen Smith, wereldwijd respect voor zijn boks kwaliteiten.

Braziliaans vuur

Alexandre, 36, komt uit Sao Paulo, Brazilië, en heeft een indrukwekkende 69-18-1 record in Muay Thai en kickboksen. Hij heeft ook een 5-1 professioneel MMA record.

Zijn lijst met onderscheidingen omvat wereldtitels in de W5, Lion Fight en It’s Showtime-organisaties, evenals nog veel meer titels in een 14-jarige carrière waarin hij zijn vaardigheden in Thailand, Nederland en de VS heeft laten zien. Hij maakte zijn ONE Super Series-debuut bij ONE: HEROES OF HONOR in april toen hij een tweede ronde KO scoorde tegen Elliot Compton.

Het verhaal van hun eerste confrontatie

Deze vechters van wereldklasse ontmoetten elkaar voor het eerst op It’s Showtime in Amsterdam in 2010. Het was Holzken die na drie rondes het voordeel kreeg van de juryleden.

In het begin lanceerde Alexandre de hardere stoten terwijl hij probeerde om zijn rivaal te straffen met stevige schoppen en knieën, maar het vertrouwen van “The Natural” in zijn bokskwaliteiten wierp zijn vruchten af ​​toen hij de Braziliaan naar het canvas stuurde met een linker hoek.

Holzken werd gesteund door zijn knock-down van Alexandre aan het einde van de eerste ronde en begon de tweede door de druk op peil te houden. Alexandre verweerde zich en probeerde een antwoord te vinden voor de  knieën en harde, stoten van Holkzen.

Bij het begin van een spannende strijd in de derde, bleef Alexandre het proberen en richtte zijn knieën naar het lichaam en hoofd, en leek Holzken aangeslagen, maar de man uit Helmond bleef staan, verhoogde zijn werkratio, en scoorde met een consistente stroom sterke combinaties om zichzelf de overwinning te bezorgen.

Holzken’s handen maakten het verschil die dag, maar beide mannen hebben hun repertoire aangescherpt, verfijnd en toegevoegd, wat de tweede keer zou moeten zorgen voor een nog intrigerende ontmoeting.

De sleutels tot de overwinning

Holzken is het complete pakket en door zich de afgelopen jaren te perfectioneren in zijn boksen, zal je niet snel een kickbokser kunnen vinden die hem met stoot technieken kan evenaren.

“The Natural” valt aan met snelheids- en  gerichte combinaties. Hij is een echte bedreiging en hij is nog steeds gevaarlijk wanneer hij draaiende trappen uitvoert.

Als hij combinaties kan maken om zijn gevreesde linkse hoek op te zetten, die even goed werkt voor het hoofd en lichaam, kan hij het voor de tweede keer het zijn Braziliaanse vijand zeer moeilijk maken.

Alexandre zal goed voorbereid zijn en wacht op de voorwaartse druk van Holzken achter zijn handen. De echte strijd komt wanneer hij de kans krijgt om te counteren, dan wordt het oppassen voor Holkzen want de Braziliaan beschikt over een geduchte knie techniek.

Het vergt slechts één verpletterend moment met het lichaam om de schade aan te richten, en Alexandre heeft het geduld om erop te wachten, zoals we de vorige keer tegen Compton zagen.

Het grote verschil met hun eerste clash is dat men morgen met 4 oz handschoenen vecht, dat is bijna met de blote vuist. Dit maakt het gevecht nog spectaculairder. Mis het niet want dan zou je wel eens het gevecht van het jaar kunnen mislopen.

Bekijk ook

Nederlandse boksers boeken succes op EK in Armenië

Beide boksers wisten met succes hun tegenstanders te verslaan

UFC-vechter blijkt superheld! Redt man van de dood

De UFC-vechter lijkt zo langzamerhand de status van Superheld te krijgen.

Samurai zwaard trucje gaat fout! ‘Mijn vingers’ (video)

Dronken proberen een trucje uit te halen is niet aan te raden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page