Gezonder leven en tijd besparen door meal prep: Zo doe je het Columns
Columns

Gezonder leven en tijd besparen door meal prep: Zo doe je het

Gezonder leven en tijd besparen door meal prep: Zo doe je het

Je wil graag gezonder leven en tijd besparen? Dat is een ideaal wat veel mensen in deze drukke tijd nastreven, maar wat niet altijd haalbaar lijkt. Let hier op het woordje lijkt, want het is zeker weten mogelijk. Meal prep – oftwel het voorbereiden van je maaltijden – is hierin een handige vorm die je veel tijd kan besparen én je de high proteïne voeding geeft die je nodig hebt voor het sporten. Wij geven je wat handige tips om meal prepping eigen te maken en hier je voordeel mee te doen.

Wat is meal prepping?

Meal prepping is in het kort het voorbereiden van je maaltijden. Je neemt bijvoorbeeld een dag in de week om je maaltijden te koken en voor te bereiden, die je daarna invriest om op een later moment die week te eten. Het voordeel hierin is dat je niet iedere dag in de keuken hoeft te staan, wat zeker voor sporters een fijne bijkomstigheid is, en dat je snel tussendoor kunt eten. Maar het woordje prep meal hoeft helemaal niet gezond te zijn, het ligt er hierin maar net aan wat je klaarmaakt. Dus het uitzoeken van gezonde ingrediënten en gezonde maaltijden is een hele andere bezigheid, eentje waar je je ook eventjes in moet verdiepen.

Gezond en voedingrijk eten

Als sporter wil je de juiste voeding binnenkrijgen om je lichaam voor te bereiden op het sporten en hierin het beste resultaat te kunnen bereiken. Daarom is het heel belangrijk dat je je focust op de juiste voedingswaarden, zoals bijvoorbeeld het eten van genoeg proteïne. Ben je geen keukenprins(es) en wil je liever snel en makkelijk tussendoor eten, zonder een schuldgevoel? Dan is zijn er genoeg partners die jou kunnen helpen in het kiezen van het juiste eten. Of zelfs volledige maaltijdpakketten aanbieden die je regelrecht direct in je vriezer kunt stoppen voor het juiste moment. Denk hierbij aan bedrijven zoals muscle meat, die volledig gefocust zijn op het bieden van de juiste voeding aan sporters door kant-en-klare maaltijdpakketten. Een fijn idee wanneer je toch al weinig tijd hebt.

Inspiratie is overal

Vandaag de dag is het helemaal niet moeilijk om de juiste inspiratie te vinden om lekkere en gezonde maaltijden klaar te maken. Social media staan boordevol met leuke tips en inspiratie en ook voedingscoaches zijn een muisklik verwijderd van jou. Voordat je je helemaal blindstaart in de supermarkt naar mooie producten om je lichaam mee te verrijken, doe alvast even inspiratie op online. Het shopt zoveel makkelijker wanneer je precies weet wat je wil. Én ga vooral op een moment dat je honger niet de overhand neemt. Je wil natuurlijk voorkomen dat er toch ongewild een pak koekjes of zak chips in je winkelwagentje belandt, terwijl je hier eigenlijk niet op zit te wachten.

Haal gezonde basis-ingrediënten in huis

Zorg ervoor dat je altijd ingrediënten in huis hebt waar je een lekkere, maar healthy snack mee kunt maken. Als je dan wel een keertje haast hebt en geen tijd hebt gehad voor om een meal te preppen, dan is het fijn dat je een aantal lekkere snacks hebt om in ieder geval de honger mee te stillen.

Wees realistisch

In de drukke tijd waarin we leven is het ook belangrijk om realistisch te zijn en niet door te slaan in jouw routine van gezond en snel eten. Soms is het gewoon niet mogelijk doordat het leven net een andere wending neemt, of dat je baan of familie even op de eerste plaats komt. Om deze gezonde lifestyle vol te houden is het dan ook belangrijk dat je realistisch blijft en wanneer je even een dag of mindere week hebt qua eten, hoeft dit helemaal niet het einde te betekenen van jouw gezonde eetpatroon. Pak het gewoon de dag erna weer op.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws