FANS PISSED: UFC-vechten kijken via Veronica flinke doolhof Columns
Columns

FANS PISSED: UFC-vechten kijken via Veronica flinke doolhof

FANS PISSED: UFC-vechten kijken via Veronica flinke doolhof
FANS PISSED: UFC-vechten kijken via Veronica flinke doolhof

Het kijken naar de UFC via Talpa zenders is inmiddels een hele zoektocht. Voorheen makkelijk te vinden via Veronica.tv, nu moet je haast google maps inschakelen.

Afgelopen weekend vond UFC 250 plaats in Las Vegas, de die hard fans gingen plichtsgetrouw rond 03:00 uur in de nacht hun bed uit. Er waren weer een aantal top gevechten te zien onder andere het titelgevecht tussen Amanda Nunes en Felicia Spencer. Laten wij voorop stellen dat de UFC fans in Nederland bevoorrecht zijn om gratis te kunnen kijken.

De handen op elkaar

Buiten ons land moet er worden betaald om de UFC gevechten te kunnen zien via een zogenaamde Pay Per View constructie. De UFC fans stonden dan ook te springen van vreugde toen bleek dat Talpa de rechten van Ziggo overnam.

Gratis kijken verzekert en voor lange tijd. Het ging prima tot ineens van tv werd overgegaan naar online kijken. De stap werd met stille trom uitgevoerd, daar waar juist groots de overname van de tv rechten met trompet geschal werd gebracht.

Waarheen

Op zich nog geen beren op de weg, iedereen beschikt tegenwoordig over een laptop, mobiel of andere gadget waar je prima de UFC gevechten kunt volgen. Live is dit prima te doen, maar terugkijken daar begint de spreekwoordelijke schoen te wringen.

Voorheen was terug kijken via Veronica.tv een peulenschilletje. Tegenwoordig wordt je via allerlei omwegen naar Kijk.nl geleid en dan is het nog zoeken. Een omleiding op de A2 is makkelijker te volgen.

Geen geld

"Het lijkt wel of het bewust moeilijk wordt gemaakt om überhaupt nog UFC te kijken, heeft Talpa soms spijt dat het de rechten heeft gekocht? Weten jullie waarom we zo moeten zoeken naar het terugkijken, het is gewoon niet te doen. Ik wilde terugkijken maar jullie maken het ons zo moeilijk." enkele van de reacties die op social media te lezen zijn.

Maar wat is er nou aan de hand bij Talpa, waarom al deze veranderingen. Allereerst de nachtelijke uitzendingen die te maken hebben met het tijdsverschil. Dit brengt mee dat er niet voldoende mensen kijken om tv reclame inkomsten rendabel te maken.

Strubbelingen

Wat het mogelijk maakt dat de fans gratis kunnen kijken. Als dat minder is dan verwacht wordt er actie ondernomen. Verhalen gaan rond dat er intern bij Talpa wat strubbelingen zijn omtrent de uitzendingen van de UFC.

Op social media wordt Talpa door een ware plaaggeest het vuur aan de schenen gelegd. Deze claimt in nauw contact te staan met de organisatie die zelf aangeven dat dit klinklare onzin is. Dit zorgt er echter wel voor dat het gemor steeds meer toeneemt. Is het wachten tot Talpa compleet stopt met uitzenden, of zal het model alleen nog online kijken zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws