Home / Columns / Een vechtsporttoernooi organiseren doe je zo

Een vechtsporttoernooi organiseren doe je zo

Een vechtsporttoernooi organiseren doe je zo

Het organiseren van een vechtsporttoernooi is niet iets dat je even snel kunt doen.

Ben jij eigenaar van een sportschool en wil jij voor een bepaalde vechtsport een toernooi organiseren? Dan zijn er een hoop dingen waar je aan zult moeten denken.

Je wilt natuurlijk wel dat het toernooi soepel zal verlopen. Om ervoor te zorgen dat het toernooi soepel verloopt, zal je ervoor moeten zorgen dat de organisatie van het toernooi goed is. Dit is iets dat je niet alleen kunt doen en daarom zal je de juiste mensen op de juiste plek hebben moeten zitten. Pas wanneer je dit goed geregeld hebt kan je overgaan op het organiseren van het evenement.

Voldoende deelnemers

Bij het organiseren van een vechtsporttoernooi zal je van tevoren goed moeten bepalen hoeveel deelnemers er mee kunnen doen. Je wilt natuurlijk niet dat de deelnemers erg lang moeten wachten voordat ze een wedstrijd kunnen spelen. Buiten dat zal te veel drukte ook voor een hoop irritatie kunnen zorgen.

Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom zal je goed moeten bepalen voor hoeveel mensen er plek is. Buiten dat zal je van tevoren ook goed moeten bepalen wat een realistisch doel is. Misschien lukt het jou wel helemaal niet om voor een bepaald aantal deelnemers te zorgen. Wees daarom verstandig en onderzoek dit van tevoren goed. Vervolgens kan je aan de slag gaan met het benaderen van andere sportscholen voor deelnemers.

Het aanmaken van poules

Op het moment dat je voldoende deelnemers hebt ben je bij de volgende stap in het proces aangekomen. Je zult namelijk poules aan moeten gaan maken. Bepaal goed welke deelnemers aan elkaar gewaagd zijn. Buiten dat zal je ook goed rekening moeten houden met de leeftijden en de gewichtsklassen.

Heb jij uiteindelijk goede poules gemaakt? Breng dat goed in kaart hoe de knock-out rondes zullen verlopen. Verder zal je er ook voor moeten zorgen dat er voldoende scheidsrechters aanwezig zijn!

Prijzen

Meedoen aan een toernooi is natuurlijk leuk, echter zullen de meeste deelnemers meedoen om te winnen. Bij het winnen van een toernooi hoort natuurlijk een prijs, kies daarom voor trofeeën bestellen.

Zo kan je na afloop van een toernooi de winnaars belonen met een prijs. Wil jij bekers bestellen? Neem dan eens een kijkje op de website van Boccale, zij hebben prachtige prijzen.

Bekijk ook

Seminar UFC-legende Bas Rutten in Almere groot succes

Afgelopen zondag, 7 juli, organiseerde zelfverdedigingsschool Krav Maga Almere een seminar ‘Fight Skills van de onvolprezen vechtsportlegende en oud-UFC kampioen Bas ‘El Guapo’ Rutten.

Rico vs Badr 2 staat: Maar wat met Jamal Ben Saddik?

Na een korte week van wat heen en weer berichten tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, werd dan eindelijk de rematch tussen beide vechters aangekondigd.

55 jaar vechtsport in Nederland: Is er veel veranderd?

In 1964 begon ik met vechtsport. Nu zijn wij 55 jaar verder. Is er veel veranderd?