Home / Columns / De vijf Bruce Lee films die je niet mag missen (video)

De vijf Bruce Lee films die je niet mag missen (video)

Mis de martial arts-films die Bruce Lee beroemd hebben gemaakt niet! De ware legende die voor velen de belichaming is van de vechtsport, mag nooit vergeten worden.

RETURN OF THE DRAGON (1972)

Het begint allemaal als een Chinese boer, Tang Lung (Bruce Lee), naar de stad Rome gaat om in een restaurant te werken. Tang valt niet op de beste plaats in de stad sinds het restaurant wordt gecontroleerd en bedreigd door de maffia.

Een rebelse Tang initieert een reeks gewelddadige ontmoetingen met de maffia leden en wordt uitgedaagd door een Amerikaanse misdadiger, een rol die door Chuck Norris wordt gespeeld.

FIST OF FURY (1972)

Een vechtsport student, Chen, keert terug naar zijn oude gym wanneer hij ontdekt dat zijn meester overleden is, krijgt hij argwaan. Het nieuws voelt voor de leerling niet goed, maar brengt de laatste eer aan zijn mentor.

Tijdens de begrafenis komt een vertegenwoordiger van een Japanse sport school om de aanwezigen te vernederen. Chen besluit om wraak te nemen op hen door middel van de vechtkunst en technieken die hij kent.

Hij ontdekt ook dat de doodsoorzaak van zijn leraar vergiftiging was, iets waardoor hij een nog grotere hekel krijgt aan de Japanners.

ENTER THE DRAGON (1973)

Deze film was de laatste waarbij we Lee volledig in actie kunne zien. De première was slechts 6 dagen na zijn dood. Het wordt ook beschouwd als een van de beste vechtsport films ooit gemaakt.

De film vertelt het verhaal van een jonge vechtsport expert die wordt gerekruteerd door Britse inlichtingendiensten om een ​​drugsoperatie te infiltreren tijdens een toernooi gepromoot door de maffiabaas zelf.

THE BIG BOSS (1971)

De Big Boss was de eerste film die Bruce Lee als acteur liet zien en hem naar het sterrendom bracht. Het budget was verschrikkelijk, maar desondanks vond het filmen plaats in de jungle van Thailand.

GAME OF DEATH (1973)

In een van de laatste films waar we Bruce Lee voor de camera’s kunnen zien, omdat hij maar 54 minuten zelf in de file te zien is. Hij stierf tijdens de opnames.

Bruce Lee speelt een gepensioneerde vechtsportleraar die wordt lastiggevallen door de Koreaanse maffia om met hen samen te werken. De gangsters willen de jongeman inlijven zodat hij hen kan helpen iets terug te halen wat van hen is.

Over Ron E

Bekijk ook

Zijn sponsoren zeurende vechtsporters zat? (Column)

Wilt u mij sponsoren?

De opmars van de allochtone jeugd in het kickboksen

Als je wint ben je Nederlander, bij verlies die buitenlander

Sporters worden vaak geconfronteerd met hun dubbele nationaliteit.

Jaloezie de ‘doodsteek’ voor de vechtsport in Nederland?

Vechtsport en sport in het algemeen zou moeten verbroederen, in de praktijk lijkt dit maar niet te lukken.

REGIO NIEUWS UITGELICHT