De meest populaire vechtsporten in Nederland Columns
Columns

De meest populaire vechtsporten in Nederland

De meest populaire vechtsporten in Nederland

Vechtsporten zijn in Nederland altijd al razend populair geweest. Ze zijn veel op televisie te zien, en bovenal leveren we in een aantal bekende vechtsporten zoals K1 en kickboksen al jarenlang vechters die aan de mondiale top staan. Veel bekende vechtsporten zijn tevens te zien op de Olympische spelen en daar wordt ook nog wel eens een Nederlandse medaille gewonnen.

De populariteit van vechtsporten is op verschillende manieren terug te zien. Veel mensen doen het bijvoorbeeld om zelfverdediging te leren. Daarnaast zijn er voor de grote evenementen zoals de Glory vechtgala's vaak miljoenen kijkers. Er worden bovendien veel weddenschappen afgesloten. In deze bet365 review 2022 kun je onder andere lezen dat het in Nederland mogelijk is om veel vechtsporten te gokken. Maar welke zijn er het meest populair om te beoefenen? Zie hieronder een overzicht.

Judo

Zoals veel vechtsporten is Judo afkomstig uit Japan en het werd daar opgericht door Jigoro Kano. Het belangrijkste onderdeel is het neergooien van de tegenstander waarmee een partij ook ineens ten einde kan zijn. Sinds 1964 is het een Olympische sport en Nederland had toen gelijk succes, doordat Anton Geesink tot ieders verrassing een gouden medaille wist te winnen. Dit terwijl de sport tot dan toe altijd gedomineerd werd door de Japanners. Inmiddels is het deelnemersveld bij de meeste grote toernooien stukken internationaler, en is de sport wereldwijd veel bekender geworden, en zo ook in Nederland.

Muay Thai

Dit is de nationale vechtsport van Thailand en vergeleken met veel andere vechtsporten is het nog vele malen meedogenlozer. Het wordt veel gebruikt als zelfverdediging en het draait bij Muay Thai vooral om het op de juiste wijze gebruiken van je schenen, ellebogen en knieën. Zo kun je als het ware al deze lichaamsdelen als echte wapens inzetten wanneer je de regels goed begrijpt.

Taekwondo

Vanaf 2000 is Taekwondo een Olympische sport geworden. Ver daarvoor was het echter in grote delen van de wereld al bekend bij het grote publiek. Van origine is de sport Koreaans en eigenlijk worden er meerdere andere vechtsporten in gecombineerd. Deze andere vechtsporten zijn trouwens niet alleen uit Zuid-Korea afkomstig maar ook uit nabijgelegen landen.

Jiu-Jitsu

Jiu-Jitsu is een Braziliaanse variant van de Japanse vechtsport Jujutsu. De nieuwere Braziliaanse variant is het Japanse origineel inmiddels wel voorbij gestreefd qua populariteit. Deze discipline is vooral geliefd en wordt veel gebruikt door MMA vechters. In Nederland beoefenen ook veel mensen deze vechtsport maar dan vooral om zelfverdediging te leren. Daarbij leer je specifiek hoe je jezelf kunt verdedigen tegen grotere tegenstanders.

Karate

Met karate hebben we nog een typische Japanse vechtsport die in Nederland in de loop der jaren veel aan populariteit heeft gewonnen. Het werd officieel in de twintigste eeuw ontwikkeld op het eiland Okinawa. Daar verspreidde het zich uiteindelijk via het Amerikaans leger wat er was gestationeerd na de Tweede Wereldoorlog langzaam over de rest van de wereld.

Boksen

Bij boksen gaat het om het met precisie uitvoeren van combinaties van stoten. De verdediging is hier een ontzettend belangrijk onderdeel van en het is dan ook een vrij tactische sport. Soms kan een partij ontzettend spectaculair zijn en binnen enkele momenten al afgelopen zijn. Op andere momenten duurt het vele rondes en wordt er door een jury bepaald wie de uiteindelijke winnaar is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws