'De legendes van weleer maken het boksen helemaal kapot'
Home / Columns / ‘De legendes van weleer maken het boksen helemaal kapot’

‘De legendes van weleer maken het boksen helemaal kapot’

Grote namen uit het verleden lijkt steeds meer de bokshandschoenen uit het vet te halen. Toch is niet iedereen blij om namen als Mike Tyson en Floyd Mayweather weer in de ring te zien.

Is het terugkeren van bokslegendes zoals Mike Tyson wel zo goed voor de bokssport. Helpt het jongeren wel te enthousiasmeren voor het boksen. Allemaal vragen die steeds meer volume lijken te krijgen. Recentelijk stond Mike Tyson sinds jaren weer in de ring tegen mede-veteraan Roy Jones Jr. Tyson leek meer gas in de tank te hebben dan Jones en leek de onofficiële winnaar.

Snel betalen er valt voordeel te behalen

Vrijwel direct na de wedstrijd gingen stemmen op om Tyson meer wedstrijden te laten houden. En de positieve denkers zien Tyson zelf als een serieuze kanshebber voor een zwaargewicht titel. En dat als dikke vijftiger, ga er maar eens aanstaan.

Vandaag kondigde nog een legende aan dat er een gevecht aan zit te komen. Niemand minder dan Floyd Mayweather zegt in een officieel bericht tegen YouTube ster Logan Paul de ring in te gaan. En wel in februari. De bokslegende heeft zelf een een leuk cadeau in petto voor de fans die snel intekenen om betaald te kunnen kijken. Doe je dit niet dan ben je als boksfan straks het dubbele kwijt.

Her boksen wordt kapot gemaakt

Wederom een teken dat het allang niet meer op het promoton van de bokssport gaat, maar puur zakken vullen. Het valt niet te ontkennen dat het een slimme zet is van Mayweather, boksen tegen een YouTube ster is geld in de bank. Er wordt een geheel nieuwe doelgroep aangeboord want alle volgers van Logan Paul willen hun ster zien boksen.

De meeste volgers van Logan Paul zijn in de leeftijd dat deze nog nooit gehoord hebben van Mayweather. Er zullen tientallen miljoenen worden verdiend is de voorspelling, over de rug van de nobele sport. En het ligt niet in de lijn der verwachting dat er ineens duizenden jongeren het boksen zullen oppakken. Sterker nog op deze manier wordt het boksen niet meer dan een slechte circus act en doet het de sport meer kwaad dan goed.

Bekijk ook

Badr lijnrecht tegenover Overeem: 'Ik domineerde elk gevecht, pas maar op'

Badr lijnrecht tegenover Overeem: ‘Ik domineerde elk gevecht, pas maar op’ (video)

Op de vraag hoe het er zaterdag aan toe zal gaan

Joshua vs Fury officieel afgelast! 'Promotor pissed off'

Joshua vs Fury officieel afgelast! ‘Promotor pissed off’

Tyson Fury vs Anthony Joshua wedstrijd officieel in de prullenbak is beland

'Bekfist op je smoel!' Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

‘Bekfist op je smoel!’ Ruzie uitgevochten in strijder stijl | video

Een backfist is een geducht wapen in veel vechtsporten

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page