Home / Columns / Column: maakt de pers ‘bewust’ Badr Hari en het kickboksen kapot?

Column: maakt de pers ‘bewust’ Badr Hari en het kickboksen kapot?

Video: Badr Hari wellicht de ring in tijdens Glory Londen

De afgelopen dagen was het een storm van berichtgevingen over doping beschuldigingen in de vechtsport, deze keer bij het kickboksen. Nieuwsuur kwam met het bericht naar buiten dat een van de meeste bekende kickboksers, Badr Hari betrapt zou zijn op doping.

De overtreding werd geconstateerd na de partij die Badr vocht tegen Hesdy Gerges bij GLORY in maart 2018. Uit test zou blijken dat beide vechters van verboden middelen zouden hebben gesnoept.

Onmiddellijk staan er experts op die vooral via social media hun gal spuien, zie je wel kickboksen is zo schoon nog niet. Ook de haters slaan hun slag, eindelijk kregen deze dan de kans om vechters als Badr af te slachten.

Contract breuk

Natuurlijk als een sporter verboden middelen gebruikt is dit niet in de haak, als dan een organisatie die zelf de testen laat uitvoeren ineens wil afhaken en contracten verbreken, kan dat op zijn zachtst gezegd verdacht overkomen.

Maar even terug naar Badr, zodra het nieuws naar buiten kwam werden er gelijk allerlei haakjes gevonden om de vechter nog meer in een kwaad daglicht te zetten. Fatsoensrakkers die het nodig vonden om het verleden meteen maar weer eens op te rakelen, zelfs de term ‘dopingkoning’ kwam voorbij, moet dit nou vragen velen zich af.

Kern feiten

Blijf bij de kern, het ging hier toch om een vermoeden en beschuldiging van doping misbruik, waarom dan weer met het verleden komen. Natuurlijk is het niet goed te praten als er doping wordt gebruikt, maar welke sport is er daadwerkelijk schoon en vrij van doping?

Ook worden er vechtsport legendes van weleer aan de tafel gezet bij diverse programma’s die beweren; “in onze tijd werd er ook gebruikt, maar ik heb het nooit gedaan. “

Revanche

Wat opvalt is dat bepaalde journalisten die zelf claimen fan van de sport te zijn, op tv uittingen doen die niet mis zijn. Wellicht niet alleen uit beroepshalve maar ook uit een stukje wraak, er zijn gevallen bekend waar journalisten op de gang moesten wachten bij een persconferentie voor een groot evenement, zo geen toegang hebben tot interviews. Wat is er dan makkelijker om nu even de bal terug te kaatsen.

Een feit blijft wel dat er via tests misstanden zijn geconstateerd, moet er dan nu zo hoog van de toren geblazen worden dat het bijna een complete sport op een hellend vlak zet, laat staan wat het doet met een vechter.

Meer doping gevallen

Als je zo eens een rondje langs de velden doet op een doordeweekse dinsdag zoals gisteren en zoekt op doping, komen er wereldwijd gevallen naar boven die de dag ervoor naar buiten zijn gebracht. Dus waarom zo hard slaan op het kickboksen?

Rico Verhoeven die een schone kickboks sport voorstaat slaat de ene na de andere de ring uit met een goede training, voeding en begeleiding dus het kan wel. Maar laten wij stoppen met het stigmatiseren en zwart maken van een sport en personen.

Ingezonden column

Note van de redactie: Ingezonden columns geven niet de mening weer van Vechtsport Info. 

Bekijk ook

Gestoord: Hongerige bokser bijt stuk uit arm van rivaal (video)

Gabriel “El Loco” Díaz, deed zijn bijnaam ‘de gek’ eer aan in zijn wedstrijd tegen ...

SORRY: UFC-ster Rozenstruik verontschuldigt zich bij fans (video)

Jairzinho Rozenstruik is niet tevreden met zijn eigen prestatie afgelopen nacht in Las Vegas tegen ...

‘Ik ben klaar voor je’: Volgende gevecht Mike Tyson gelekt

Mike Tyson heeft de smaak van het boksen weer goed te pakken, na zijn wedstrijd ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page