Home / Columns / Boksen: Tyrone Spong vs Anthony Joshua

Boksen: Tyrone Spong vs Anthony Joshua

Meervoudig bokskampioen Anthony Joshua is nog steeds zonder tegenstander voor zijn Amerikaanse boks debuut op 1 juni.

Tegenstander Jarell Miller viel af door een geconstateerde doping overtreding, een flinke tegenvaller voor Joshua die zijn debuut in Amerika op 1 juni in het Madison Square Garden in gevaar ziet komen. Er werd een vervanger gevonden in de Cubaan Luis Ortiz, deze bracht afgelopen weekend naar buiten niet blij te zijn met het lage geld bedrag wat hem geboden werd en bedankte voor de eer.

Namen als Kubrat Pulev, Manuel Charr en Robert Helenius worden allemaal genoemd, zelfs een rematch tegen Joseph Parker lijkt te worden overwogen. Ook bokslegende Wladimir Klitschko wordt genoemd, deze gaf aan zeker uit pensioen gekomen voor een interessante wedstrijd. Maar vergeten wij niet een grote naam?

Droom bokswedstrijd

De Surinaams-Nederlandse Tyrone Spong zou toch een gedroomde tegenstander moeten zijn tegen Joshua. Spong haalt de ene na de andere zwaargewicht bokstitel binnen en zou voor Joshua toch een goede match moeten zijn. Bovendien is Spong in Amerika bekend en zelfs UFC baas Dana White lijkt gecharmeerd door Spong, deze zou hem bij Zuffa Boxing graag in de vechters stal zien.

LEES OOK > Luis Ortiz bedankt voor bokswedstrijd tegen Anthony Joshua

Spong had een succesvolle kickboks carrière en vocht tegen de grote der aarde. In het boksen boekt hij grote successen. Hij heeft de WBC Latino and WBO Latino heavyweight titels in zijn bezit en is ongeslagen als bokser. Hij vocht 13 bokswedstrijden waaronder enkele in Amerika. Spong vs. Joshua dat moet toch een groot publiekstrekker zijn? Wat vindt u?

Deze column verscheen voor het eerst op Vechtsport Info en is suggestief bedoelt.

Bekijk ook

Super fit worden: De voordelen van boksen voor je lichaam

De krachtbron voor een stoot begint met de lange en krachtige spieren van de benen, ...

Kopstoten en haren trekken: ‘Toen de UFC nog geen regels had’

Er was een tijd dat er bij The Ultimate Fight Championships (UFC) niet echt regels en gewichtklassen waren.

Waarom kickboksen de beste training voor het lichaam is

Kickboks conditionering is een hoge calorieverbrandende training met een hoge intensiteit die al je ledematen en spieren bevat.