Usyk mocht Joshua niet 'KO' slaan! 'Het werd mij verboden' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Usyk mocht Joshua niet 'KO' slaan! 'Het werd mij verboden'

Usyk mocht Joshua niet 'KO' slaan! 'Het werd mij verboden'

Oleksandr Usyk versloeg Anthony Joshua gisteravond in een 12 ronden oorlog. Het gevecht in het Tottenham Hotspur stadion eindigde niet in een knock-out voor Usyk, die zegt door zijn team te zijn verteld zijn werk te doen.

Het scheelde weinig in de laatste seconden van de wedstrijd of Joshua had tegen het canvas gegaan. Afhouden boksend had de Brit gehoopt de winst op Usyk te pakken. Echter had de Oekraïner een ander plan, de IBF-, WBA- en WBO-zwaargewicht titels van de Brit mee naar huis te nemen.

Geen knock-out

Uiteindelijk won Usyk de wedstrijd op punten en blijkt de KO te hebben vermeden. ,,Mijn team zei waarom jaag jij zo op een knock-out. Doe wat is afgesproken en doe je werk", zegt Usyk nog staande in de ring. ,,In het begin probeerde ik de KO te forceren. Maar het gevecht ging volgens plan. "

Usyk die van cruiserweight naar het zwaargewicht kwam zette een topprestatie neer tegen Joshua. De Brit zei na de wedstrijd: 'Ik kom terug in een betere versie van mijzelf." In het contract voor de wedstrijd is een direct herkansing meegenomen. De kans is groot dat beide boksers snel weer tegenover elkaar staan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws