KONING VAN DE RING: Bokslegende verliest strijd tegen kanker Boks Nieuws
Boks Nieuws

KONING VAN DE RING: Bokslegende verliest strijd tegen kanker

KONING VAN DE RING: Bokslegende verliest strijd tegen kanker

De Britse bokslegende Alan Minter is op 69-jarige leeftijd overleden na een lange strijd tegen kanker.

Minter die de onbetwiste koning was in hoogtijdagen van middengewicht legendes uit de jaren tachtig, verloor zijn strijd tegen kanker. Minter, werd een ster in Amerika toen hij vocht op de undercard van Muhammad Ali's gevecht tegen Leon Spinks in 1978.

Controverse

Hij overleed afgelopen week in een ziekenhuis in Guildford. Hij werd gekroond tot wereldkampioen middengewicht toen hij Vito Antuofermo in maart 1980 in Las Vegas versloeg.

De bokslegende maakte zijn profdebuut op 31 oktober 1972 in de Royal Albert Hall. Hij hield zijn amateur carrière echter hoog en had meer dan 100 gevechten op zijn palmares staan.

Wraak

Een van Minter' meest beruchte gevechten was die tegen de bewuste Vito Antuofermo in maart 1980 in Las Vegas. De Britse scheidsrechter Roland Dakin veroorzaakte een rel door het toekennen van 13 van de 15 rondes aan Minter. Die kwam slecht binnen bij het team van Antuofermo hem beschuldigde van partijdigheid.

Het leidde drie maanden later tot een onmiddellijke re-match op Wembley. Dit keer waren er geen argumenten, want de linkshandige Minter overweldigde Antuofermo en stopte hem in de achtste ronde.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws