Fury vs Usyk gevecht in gevaar! Boksbond gooit roet in het eten Boks Nieuws
Boks Nieuws

Fury vs Usyk gevecht in gevaar! Boksbond gooit roet in het eten

Fury vs Usyk gevecht in gevaar! Boksbond gooit roet in het eten

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk lijkt in gevaar. Boksbond WBA Daniel Dubois officieel aangewezen als de uitdager van Usyk. Waardoor de clash met Fury op de tocht lijkt te staan.

Om het aantal titels te verminderen, heeft de WBA 'Super' zwaargewicht kampioen Oleksander Usyk de opdracht gekregen om het op te nemen tegen 'Regular' kampioen Daniel Dubois. Deze stap kan mogelijk het onbetwiste zwaargewicht titelgevecht tussen IBF, WBA en WBO-kampioen Usyk en WBC-kampioen Tyson Fury in gevaar brengen.

Omdat Dubois en Fury echter worden gepromoot door hetzelfde bedrijf, Queensbury Promotion, zal het voor hen eenvoudig zijn om ervoor te zorgen dat Daniel opzij stapt. Zodat Tyson het tegen Usyk kan opnemen voor de onbetwiste titel. Dubois zou het dan opnemen tegen de winnaar van het gevecht tussen Fury en Usyk. Ervan uitgaande dat de IBF niet tussenbeide komt.

Bijna uitgeschakeld

De International Boxing Federation heeft de volgende verdediging van Usyk tegen Filip Hrgovic al gepland. De promotor van Hrgovic, Eddie Hearn, heeft herhaaldelijk verklaard dat Usyk zich vervolgens tegen Hrgovic moet verdedigen. Maar de IBF kan toestaan dat het gevecht tussen Fury en Usyk plaatsvindt.

Als dat gevecht eenmaal voorbij is, zal de IBF vrijwel zeker aandringen op Hrgovic tegen Usyk. Wat betekent dat Dubois op zijn beurt zal moeten wachten. Op 3 december werd Dubois bijna uitgeschakeld door de weinig bekende voormalige cruiserweight Kevin Lerena in het Tottenham Hotspurs Stadium in Londen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws